Tuskaa, kyyneliä ja odottelua, Neziri mestariksi, SE myös Hurskeelle, Lakka loistovauhdissa

Glasgow´n EM-halleihin nimettiin 13 urheilijan joukkue

Tuskaista odotusta, riemua ja kyyneliä. Naisten 60 metrin aitojen sisäratojen Suomen mestaruus ratkesi Nooralotta Nezirille Kuopiossa SE-ajalla 7,97 vasta puolitoista tuntia finaalin jälkeen.

Sen verran kesti ennen kuin Nezirin ja saman ajan juosseen Reetta Hurskeen välinen ero saatiin protestin käsittelyn jälkeen vahvistettua.

Kaksikkoa tilanne koetteli, kun tulostaulu kertoi ensin Hurskeen voittaneen ja sitten voittajaksi vaihtui Neziri.

– En uskalla iloita ennen kuin se varmaa, Neziri kuvasi tuskaansa odottaessaan voiton varmistumista.

Nezirille juoksu oli erityisen makea, sillä hänen nimissään ollut SE, jota Kuopiossa kahden juoksijan voimin sivuttiin, on vuodelta 2015.

– Olen tyytyväinen, kun viimein pääsin taas alle kahdeksan sekunnin ja näihin aikoihin, joilla ollaan EM-halleissa taistelemassa hyvistä sijoista, Neziri sanoi.

,

Hurske: Takana on raskas viikko

Juoksu oli vakuuttava näyttö myös Hurskeelta, joka kohensi ennätystään sadasosan, vaikka juoksuvire ei ollutkaan paras mahdollinen.

– Olen ollut kipeä sunnuntain hallimaaottelun jälkeen. Kuumetta ei ole ollut, mutta pää on ollut kipeä. On ollut raskas viikko, Hurske tunnusti.

– Tämä kisa jätti kuitenkin luottavaisen fiiliksen, kun pystyy tuollaisen juoksun puristamaan vaikka ei ole paras vire. Ennätys tuli,  mutta kisoista jäi näiden sähellysten takia huono maku, vaikka sattuuhan sitä virheitä kaikille, Hurske viittasi väärän sijoituksen julkaisuun kisojen tulostaululla finaalin jälkeen.

Euroopan tämän vuoden hallitilastossa Neziri ja Hurske nousevat jaetulle neljännelle tilalle. Pronssille ennätyksellään 8,04 juossut Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff kohoaa hänkin kärkikymmenikköön ja Suomen kautta aikain kolmanneksi. Hän kohensi ennätystään hulppeat 0,08 sekuntia.

– Täytyy olla tyytyväinen, että on löytynyt tällainen tasaisuus, vaikka olen juossut niin vähän aitoja, Bogdanoff viittasi kuluvaan hallikauteen, jolla jätti pituushypyn ja palautti aitajuoksun ykköslajikseen.

Kähärä kolhaisi aitaa

Neljäs Kuopiossa oli Tampereen Pyrinnön Julia Enarvi, joka alkuerissä juoksi ennätyksensä 8,24, millä hän kohoaa Suomen kautta aikain tilaston yhdeksänneksi.

Korkeushypyn mestari Jessica Kähärä, 17, kolhi jalkaansa aitaan heti finaalin alussa ja hiipui viimeiseksi juostuaan alkuerissä ennätyksensä 8,37. Samanikäisenä nopeammin ovat juosseet vain Neziri ja Manuela Bosco.

Loistavan kilpailun parhaat finaalista karsiutuneet olivat HKV:n Anni Siirtola ennätyksellään 8,40, Espoon Tapioiden moniottelija Saga Kivekäs ajalla 8,54 ja vuonna 2002 syntynyt Lappeenrannan Urheilu-Miehien Tanja Kokkonen, jonka aika 8,57 on 17-vuotiaiden kautta aikain kolmas Nezirin ja Boscon jälkeen.

,

,

Lakka ennätysvireessä, vaikka pohkeesta nipisti

EM-halleja ajatellen mainion vireen löysi myös Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka, joka voitti miesten 60 metrin aitajuoksun ennätyksellään 7,67 juostuaan alkuerissä sadasosan hitaammin.

Lakka nousi ennätyksellään Suomen kautta aikain hallitilaston kolmanneksi. Häntä nopeammin ovat juosseet vain 1980–1990-lukujen aituritähdet Arto Bryggare ja Antti Haapakoski.

– Vähän nappasi pohkeesta tuossa finaalissa. Se ei lopulta ollut kramppi vain pieni lihasnykäys, mutta päätin jättää kisan päättäneen viestin juoksematta, Lakka sanoi.

– Muuten ok juoksuja alkuerä ja finaali. Lähtö oli nyt aika lailla sellainen kuin sen pitääkin olla.

Toseksi kilpailussa juoksi Lakan seurakaveri Ilari Manninen ennätyksellään 7,88. Lempäälän Kisan Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi oli kolmas ajalla 8,04

– Elmon kanssa kisan alussa kädet osuivat yhteen ja kolhin aikaa lopussa, mutta muuten hyvä juoksu, Manninen riemuitsi ennätysjuoksuaan.