Turun Hese-kisassa mahtava osanotto!

Turun Hese-kisassa mahtava osanotto!

Koululaisten Hese-kisakiertueen Varsinais-Suomen osakilpailu kisattiin eilen Turun Kupittaan hallissa. Mukana oli huikean suuri osanottajajoukko – 30 koulua!

Maskun Kurittulan koulun 6D-luokan opettaja Miia Kallio oli kisassa mukana koko luokan kanssa.

– Täällä on tosi hyvä fiilis! Tapahtuma on tosi tärkeä luokkahengen kannalta. Hese-kisassa opetellaan huomioimaan muita, liikutaan, tsempataan ja kannustetaan kavereita. Oppilaat ovat suunnitelleet ja tehneet käsitöissä kannustuskyltin, joka lisää omalta osaltaan hyvää tunnelmaa.

Kallion mukaan Hese-kisoja varten on tehty muutamia viestiharjoituksia ja treenattu lihaskuntoa.

– Sijoitus ei ole meille tärkein, vaan se ennen kaikkea se hyvä fiilis. Tänne tullaan varmasti ensi vuonnakin!

Tyytyväinen kumppani

Tapahtumaa seuraamassa ollut Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen piti suuresti näkemästään.

– Hesburger on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön SUL:n kanssa. Se on saumatonta, mutkatonta ja kivaa. Olemme yhteistyössä täysillä mukana!

Pohjosen mukaan kisat ovat tärkeitä, sillä niillä pystytään tukemaan lasten urheilua ja liikuntatottumuksia.

– Täällä Turussa tunnelma upea ja ovat kaikki ovat hyvällä tsempillä mukana. On kiva huomata, että liikunta kiinnostaa lapsia ja koululaisia. Myös kannustusjoukkoja on todella paljon. Kaikesta näkee, että koululaiset ovat ottaneet Hese-kisat omikseen, Pohjonen myhäili.

Yksilö osana joukkuetta

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Varsyn piiri. Turun Urheiluliiton nuorisovalmennuspäällikkö Camilla Nakolinna kertoi järjestelyjen toimineen mutkattomasti. Seurasta paikalla ollut, rutinoitunut järjestäjäporukka tuntee yleisurheilun kuin omat taskunsa. Järjestelyissä auttoi myös iso joukko oppilaita.

Nakolinna piti Hese-kisaa erinomaisena paikkana tutustua yleisurheiluun.

– Hese-kisassa yksilölaji näyttäytyy joukkueen kautta. Täällä kannustaminen ja fiilis ovat huippuluokkaa! Tapahtuma on hyvää mainosta lajille.

Myös Turun Urheiluliitto tekee ahkerasti työtä uusien lapsien houkuttelemisessa lajin pariin.

– Pidämme 9-13-vuotiaille lapsille lajipäiviä, joihin kaikki lapset ovat tervetulleita.  Tapahtuman vastuuvalmentaja ottaa mukaansa aikuisurheilijan, joka näyttää lapsille mallia. Se on lisännyt yhteishenkeä ja tehnyt aikuisia huippu-urheilijoita lapsille tutuksi.

Turun piirikisan voittajaksi selviytyi Ihalan koulun 6E-luokka Raisiosta. Toisen sijan vei Raision Kuloisten koulun 6A ja kolmanneksi sijoittui Salon Uskelan koulun 6C.

 


petteri_pohjonen_hese-kisa.jpg

camilla_nakolinna_hese-kisa.jpg

,