”Tultiin fiilistelemään kivaa tapahtumaa”

”Tultiin fiilistelemään kivaa tapahtumaa”

Helsinkiläiset äiti ja tytär, Anne-Mari Alen ja Amanda Äänismaa, viettivät eilisen illan Asikkalan Raikkaan Silja Line Seurakisoissa. Muutaman kymmenen kilometrin päästä kesämökiltä kisoihin tullut Amanda kokeili eilen ensimmäistä kertaa elämässään kolmiloikkaa.  

Tapanilan Erässä aiemmin yleisurheilua harrastanut ja rytmistä kilpavoimistelua päälajinaan pitävä kahdeksanvuotias Amanda Äänismaa on seurakisakonkari. Äitinsä Anne-Mari Alenin kanssa muutamat seurakisat kesässä kiertävä Amanda on osallistunut ennenkin kesämökkipaikkakuntansa Padasjoen lähellä oleviin seurakisoihin.

– Katsoin viime viikolla netin kilpailukalenterista, mitkä paikkakunnat Padasjoen lähellä järjestävät seurakisoja. Päätimme Amandan kanssa tulla illaksi tänne liikkumaan ja fiilistelemään kivaa tapahtumaa. Amanda tykkää juoksuista ja näissä kisoissa hän pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan kolmiloikkaa. Ensimmäiset harjoitushypyt tehtiin äsken ennen kilpailusuoritusta, Anne-Mari Alen kertoo.

Vääksyn urheilukentällä juostiin pikamatkoja, hypättiin kolmiloikkaa ja heitettiin palloa yli 50 lapsen voimin. Kaksi vuotta Asikkalan Raikkaan ja Asikkalan Voimistelijoiden yhteisenä seuratyöntekijänä toiminut Joel Kuivaniemi kertoo, että seuratoiminta on virkistynyt huimasti parin vuoden aikana. Kuivaniemi vetää yhteensä 15 eri liikuntaryhmää viikossa perhevoimistelusta naperojumppaan ja yleisurheilukouluun.

– Tällä hetkellä toiminnassa on hyvä vipinä. Uusia ja yli 13-vuotiaita nuoriakin on saatu mukaan toimintaan. Pieniä lapsia on mukana paljon. Seurakisoissa pienimmät osallistujat ovat vasta parivuotiaita. Matalan kynnyksen kisoihin on helppo tulla isompien sisarusten perässä, Kuivaniemi kertoo.

Yksi Raikkaan seurakisojen vakiokävijöistä on Niemisen perhe, jonka neljästä lapsesta eilisissä kisoissa olivat mukana neljävuotias Ester ja 8-vuotias Elmeri. Perheen äiti Mira Nieminen kertoo, että Silja Line Seurakisoihin tullaan liikkumaan ja tapamaan tuttuja.

– Seurakisat ovat paljon muutakin kuin vain lasten urheilukilpailut. Täällä on aina mukava tunnelma ja paljon tuttuja ihmisiä. Meidän perheelle nämä tapahtumat ovat jokakesäinen perinne. Kisoissa on käyty jo monia vuosia ja tullaan varmasti käymään jatkossakin. Liikunta on perheellemme tärkeää ja kisat ovat yksi tapa juurruttaa lapsiin liikunnallista elämäntapaa, Mira Nieminen päättää.