Tule tutustumaan Mäkelänrinteen lukion yleisurheiluvalmennukseen – ilmoittaudu viimeistään 23.1.

Mäkelänrinteen lukion yleisurheiluvalmennuksen ja HAA-ohjelman esittely 9.luokkalaisille, valmentajille, vanhemmille ja seurojen edustajille järjestetään to 25.1. klo 18.00 Mäkelänrinteen lukiossa ruokalan kabinetissa (Mäkelänkatu 47, Helsinki). Ilmoittautuminen tilaisuuteen ti 23.1. mennessä tästä linkistä: https://forms.office.com/e/33qgjnp7ii

Lukioikä on yleisurheilijalle tärkeää siirtymäaikaa nuoruusvaiheesta kohti huippuvaihetta. Harjoitusmäärät kasvavat ja edelleen on luotava edellytyksiä sille, että aikuisiällä kehitys jatkuu oman potentiaalin saavuttamiseksi. Lukio-opinnot ovat vaativia ja arjen kokonaiskuormitus kasvaa, haastaen urheilijan jaksamista, kehittymistä ja terveenä pysymistä. Märskyn yleisurheiluvalmennuksen keskeisenä tavoitteena on vastata näihin haasteisiin.

Tarjolla HAA-ohjelma valmennusohjelma

Helsinki Athletics Academy -ohjelma (HAA-ohjelma) on Mäkelänrinteen lukion, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Suomen urheiluliiton yhdessä toteuttama neljän vuoden ympärivuotinen valmennusohjelma, joka on tällä hetkellä tarjolla pika- ja aitajuoksijoille, hyppääjille ja moniottelijoille. Lukion lukujärjestyksessä on varattu aikaa harjoittelulle reilusti niin, että harjoitusaikaa on aamupäivisin lounaaseen asti, ja opiskelu toteutaan iltapäivisin.

Näin arki pysyy tasapainossa, viikkoon saadaan riittävät harjoitusmäärät, aikaa opintoihin keskittymiseen sekä ennen kaikkea riittävästi aikaa levolle ja palautumiselle. Harjoittelu on monipuolista ja tähtää urheilijan jatkuvaan kehittymiseen niin lukion aikana kuin myös seuraavassa vaiheessa. Ammattimainen valmennus, erinomainen harjoitusryhmä, hyvät harjoitusolosuhteet ja Urhean laaja asiantuntija-apu muodostavat kansainvälisesti kilpailukykyisen mallin, jossa motivoituneen nuoren urheilijan on hyvä rauhassa kasvaa ja valmistautua huippuvaiheeseen.

Märskyn perinteisessä yhteistyövalmennuksessa on yhteisiä harjoituksia on viikossa 3-4, joista kaksi on eri ominaisuuksiin painottuvaa pääharjoitusta, ja kaksi lyhyempää tukiharjoitusta. Harjoituksissa on tarjolla useampia eri sisältövaihtoehtoja. Pääharjoitukset ovat tiistai- ja keskiviikkoaamupäivisin, jolloin koulu alkaa vasta lounaan jälkeen. Yhteistyövalmennuksessa lukion valmentajat ja urheilijan henkilökohtaiset valmentajat käyvät säännöllisesti vuoropuhelua urheilijan kokonaistilanteesta ja kuulumisista sekä harjoitustarpeista. Märskyn urheilua tukeva ilmapiiri, hyvä valmennus ja harjoitusolosuhteet sekä parhaat parhaiden kanssa -harjoitteluperiaate tarjoaa alueen urheilijoille toimivan polun yhdistää menestyksekkäästi harjoittelu sekä lukio-opinnot.