Tule mukaan tukemaan suomalaista yleisurheilua

Yleisurheilun tukisäätiö on perustanut Yleisurheilurahasto-sivuston (https://www.yleisurheilurahasto.fi), joka mahdollistaa lahjoitusten tekemisen suoraan kotimaiseen yleisurheiluun.

Lahjoituksilla tuetaan Suomen Urheiluliiton (SUL) alaista yleisurheilutoimintaa vahvistaen lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun mahdollisuuksia. Lahjoituksia voi tehdä kuka vaan ja ohjeet löytyvät Yleisurheilurahasto.fi-sivustolta.

– Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet käynnistettyä Yleisurheilun tukisäätiön kanssa aktiivisemman tukikampanjan, sanoo säätiön asiamiehenä toimiva SUL:n talousjohtaja Mikko Kivi.

– Yleisurheilussa on oltu kaukaa viisaita, kun on perustettu säätiö jo vuonna 1953. Se on pystynyt tukemaan suomalaista yleisurheilua hyvin merkittävästi läpi vuosien. Kilpailu urheilusektorilla kuitenkin kiihtyy, joten tavoitteena on saada kerättyä varoja säätiölle, jotta pystymme tukemaan suomalaista yleisurheilua tulevaisuudessa vielä enemmän ja mahdollistamaan urheilijoille entistäkin parempia resursseja.

Lahjoittajatapaaminen Ruotsi-ottelussa 2024

Kivi toteaa, että vaikka liikunta ja urheilu koskettavat miljoonia suomalaisia, urheiluun ei Suomessa ole muodostunut lahjoituskulttuuria samalla tavalla kuin esimerkiksi kulttuuriin.

– Itse koen lasten ja nuorten liikunnan tukemisen myös tärkeäksi osaksi yhteiskuntavastuuta ja toivoisin ajattelun laajentuvan tulevaisuudessa myös urheilun tukemiseen laajemmin, Kivi sanoo.

Kaikki vuoden 2023 aikana yli 1000 euron lahjoituksen tehneet kutsutaan Lahjoittajatapaamiseen, joka pidetään vuoden 2024 Ruotsi-ottelun yhteydessä Helsingin olympiastadionilla. Kutsu sisältää pääsylipun maaotteluun.

Lisätiedot:

Mikko Kivi

Talousjohtaja

Suomen Urheiluliitto

050 525 5608

mikko.kivi@sul.fi