Tuki suomalaiselle yleisurheilulle kasvaa – Kaukokiito ja Suomen Urheiluliitto yhteistyöhön

Logistiikkapalveluja tarjoava Suomen Kaukokiito Oy ja yleisurheilun lajiliitto Suomen Urheiluliitto ry (SUL) ovat solmineet monivuotisen kumppanuuden. Uuden yhteistyösopimuksen kautta Kaukokiidosta tulee SUL:n yhteistyökumppani ja virallinen kuljetus- ja logistiikkakumppani. Yhteistyön tavoitteena on tukea Kaukokiidon strategisia tavoitteita ja brändin kehittämistä. Kaukokiidon tuella mahdollistetaan puolestaan yleisurheilun toimintaedellytyksiä tuleville vuosille.

Urheilijat Silja Kosonen ja Topi Raitanen Kaukokiidon brändilähettiläiksi

Kaukokiidon ja SUL:n yhteistyöhön sisältyvät lähes kaikki yleisurheilun kotimaiset TV-kilpailut lippulaivatapahtumana Ruotsi-ottelu Olympiastadionilla elokuussa 2024. Lisäksi yhteistyön kautta Euroopan mestari, estejuoksija Topi Raitanen sekä nuorten Euroopan- ja maailmanmestari, moukarinheittäjä Silja Kosonen ovat jatkossa yleisurheilumaajoukkue Team Finlandin Kaukokiidon brändilähettiläitä.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Kaukokiidon mukaan SUL:n ja yleisurheilun kasvavaan kumppaniperheeseen. Kaukokiito on tunnettu ja arvostettu suomalainen yritys, joka sopii erinomaisesti SUL:n ja suomalaisen yleisurheilun kumppaniksi. Olemme ylpeitä, että Kaukokiito valitsi juuri yleisurheilun yhteistyökumppanikseen uuden strategiansa toteutukseen. On hienoa saada yhteistyöhön mukaan myös upeat yleisurheilumaajoukkueen urheilijamme Topi Raitanen ja Silja Kosonen, SUL:n markkinointiyhtiön toimitusjohtaja Jari Töykkä kertoo.

Yleisurheilumaajoukkueen Kaukokiidon brändilähettiläät Topi Raitanen ja Silja Kosonen ovat tyytyväisiä, että heidät valittiin mukaan osaksi Kaukokiidon ja SUL:n yhteistyötä.

–  Fiilikset olivat tosi hyvät, kun minut pyydettiin mukaan yhteistyöhön. Tuntuu aina hienolta, kun joku haluaa lähteä tukemaan minun matkaani urheilun huipulle. Odotan innoissani, mitä kaikkea saadaan yhdessä aikaiseksi, sanoo moukarinheittäjä Silja Kosonen.

– Kaukokiito on hieno suomalainen brändi, jolla on vahvat perinteet suomalaisilla maanteillä. Samanlaisilla maanteillä on myös juoksijan pohjat tehty, joten on hienoa päästä tekemään yhteistyötä. Meillä on yhteinen tie, jota kuljemme eteenpäin, toteaa Topi Raitanen.

– Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Yleisurheilu herättää meissä tunteita; me-henkeä, isänmaarakkautta ja ilmentää suomalaista sisua, rohkeutta ja yritteliäisyyttä. Kotimaisena, yrittäjävetoisena logistiikka-alan toimijana jaamme samat arvot, sanoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Vuotta 2024 on tituleerattu yleisurheilun huippuvuodeksi: kotimaisten urheilutapahtumien lisäksi tänä vuonna järjestetään muun muassa Rooman EM-kisat kesäkuussa ja Pariisin olympialaiset elokuussa.

Lisätietoja:

Suomen Urheiluliitto ry:
Jari Töykkä, toimitusjohtaja, Track & Field Finland Oy
040 55 33 996, jari.toykka@sul.fi

Suomen Kaukokiito Oy
Petri Angervuori, toimitusjohtaja
040 356 7710, petri.angervuori@kaukokiito.fi

Suomen Kaukokiito Oy on logistiikka-alan asiantuntijaorganisaatio, joka on palvellut suomalaista elinkeinoelämää jo 70 vuotta. Yritys tuottaa ja kehittää kuljetus- ja kokonaislogistiikkaratkaisuja asiakasyritystensä tarpeisiin uusinta teknologiaa hyödyntäen. Vastuullisuus Kaukokiidossa tarkoittaa konkreettisia tekoja, ja yrityksen tavoite on kuljettaa toimitukset tulevaisuudessa hiilineutraalisti.

Suomen Urheiluliitto yleisurheilun lajiliitto, johon kuuluu 550 seuraa ympäri Suomen. Lisenssiurheilijoita on noin 25 000. Suomen Urheiluliiton toimintasektorit ovat huippu-urheilu, lasten ja nuorten yleisurheilu sekä juoksuliikunta.