Treenikaverit Ståhl ja Pettersson kaksoisvoittoon ­– Thompson-Herah tykitti 10,61

Harjoituskaverit ja ystävät Daniel Ståhl ja Simon Pettersson käynnistivät Ruotsin mitalijahdin Tokiossa komealla kiekonheiton kaksoisvoitolla. Ståhl lisäsi Tokiossa meriittilistaansa olympiavoiton toissa kesän MM-voiton jatkeeksi tuloksella 68,90.

Ainoana miehenä tänä vuonna Ståhlin voittanut Pettersson heitti viidennellä kierroksella 67,39, joka toi olympiahopeaa.

– Ei ole ollut helppoa nämä kolme päivää, suursuosikkina kisaan lähtenyt Ståhl sanoi.

Kisan jälkeen Pettersson nappasi Ståhlin karhumaiseen onnittelusyleilyyn. Kaksikko on harjoituksissa kirittänyt toisiaan jo pitkään. Ståhl kirittäjänään Petterson on päässyt tällä kaudella uransa parhaaseen kuntoon.

– Simon on tehnyt rajusti töitä. Olen ylpeä myös valmentajastamme Vesteinn Hafsteinssonista, jolla on riittänyt uskoa meihin, Ståhl sanoi.

Ståhl heitti kesän maailmantilaston kärkituloksen 71,40 viimeisessä kilpailussa ennen olympialaisia. Pettersson paransi kesällä ennätyksensä lukemiin 69,48 kilpailussa, jossa hän voitti Ståhlin. Itävallan Lukas Weisshaidinger vei olympiapronssin tuloksella 67,07.

Thompson-Herah: Olisi voinut juosta kovempaa

Naisten 100 metrin finaalissa Jamaikan Elaine Thompson-Herah uusi mestaruuteensa kaikkien aikojen toiseksi parhaalla ajalla 10,61, joka syntyi vielä lievään vastatuuleen. Tuulimittarin lukema oli – 0,6 metriä sekunnissa. Paremmin on juossut vain Florence Griffith Joyner, jonka nimissä oleva ME on 10,49.

– Olisi voinut juosta kovempaa, jos en olisi alkanut juhlia voittoa niin aikaisin, mutta se kertoo, että siellä on vielä parempaa tulossa. Toivon mukaan saan sen ajan joku päivä tehtyä, Thompson-Herah sanoi.

Vuoden 2012 jamaikalainen olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser-Pryce on tänä vuonna juossut 10,63 ja näytti alku- ja välierien perusteella voittajasuosikilta, mutta jäi hopealle ajalla 10,74. Shericka Jackson sinetöi Jamaikan kolmoisvoiton ajalla 10,76.

Norsunluurannikon Marie Josée Ta Lou oli kilpailussa neljäs 10,91 ja loistovireiset Sveitsin Ajla Del Ponte ja Mujinga Kambundji viides ja kuudes ajoin 10,97 ja 10,99.