Toruńin kaatumisen jälkimainingit tuntuivat Hurskeen MM-hallijuoksuissa

Raju kaatuminen hallikauden avauskilpailussa reilu kuukausi sitten Puolan Toruńissa löi vahvan leiman Reetta Hurskeen talven kilpailukauteen. Se näkyi varovaisuutena vielä Glasgow´n MM-halleissa, jossa Hurskeen kilpailu päättyi välierän viidenteen sijaan ajalla 8,00. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 7,96.

– Tavallaan olen helpottunut, että tämä kausi on ohi, ja samalla tosi ylpeä, että uskaltauduin kuitenkin viivalle, Hurske totesi.

Toruńin raju kaatuminen toisella aidalla toi jalkaan tikkejä vaatineen haavan, mutta pieni haava syntyi myös henkiselle puolelle. Sitä Hurske on parannellut pikku hiljaa. Talven parhaaksi jäi MM-hallien alkuerissä juostu 7,97.

– Kyllä siinä varmaan on vielä käsittelemistä koko hallikaudessa, Hurske totesi.

Hurske: Kahdeksan sekunnin ajat eivät kerro kunnostani mitään

Välieräjuoksuunsa Hurske ei ollut tyytyväinen.

– Lähtö oli huono ja aidan ylitykset liian korkeita. En osaa sanoa, mikä lähdössä oli. Varmaan se on ollut varovaista ylipäätään sen Puolan kisan jälkeen, Hurske sanoi.

Vuosi sitten Hurske juoksi koko lailla täydellisen hallikauden ja voitti EM-halleissa mestaruuden SE-ajalla 7,79.  Nyt Toruńissa tullut kaatuminen lykkäsi kauden alkua, joten kilpailurutiinikin jäi vähäiseksi. Syksyn ja talven harjoituskauden jäljiltä Hurskeen fyysinen kunto on kuitenkin hyvä, joten lähtökohdat EM- ja olympiakisoihin valmistavaan kevään harjoitteluun ovat mainiot.

– Eivät nämä kahdeksan sekunnin lähellä olevat ajat kerro minun kunnostani tällä hetkellä mitään. Kiva päästä treenien pariin, Hurske sanoi.

Kaoottinen meininki verryttelysuoralla

Glasgow´n välierään valmistava verryttely onnistui Hurskeen mukaan hyvin, vaikka ahtaalla treenisuoralla piti olla tarkkana.

– Verkassa oli aika kaoottinen meininki, mutta niin se varmaan on hallissa aitajuoksun arvokisoissa vähän aina. Joka puolelta tullaan ja aitojen välissä on välillä milloin ketäkin, Hurske kuvasi meininkiä verryttelysuoralla.

– Valmentajalla on kova homma pitää rata puhtaana. Se on ikävä kyyristyä telineisiin ja lähteä kiihdyttämään, kun huomaa, että ekassa välissä seisoo joku.

MM-hallit, Glasgow
Naiset, 60 m aidat välierät

1. erä: 1) Devynne Charlton Bahama 7,72, 2) Pia Skrzyszowska Puola 7,78, 3) Cindy Sember Iso-Britannia 7,95, 4) Christina Clemons Yhdysvallat 7,99, 5) Karin Strametz Itävalta 8,00, 6) Xènia Benach Espanja 8,12, 7) Stanislava Škvarková Slovakia 8,16, 8) Diana Suumann Viro 8,22.

2. erä: 1) Cyréna Samba-Mayela Ranska 7,73, 2) Sarah Lavin Irlanti 7,90, 3) Luca Kozák Unkari 7,95, 4) Mariam Abdul-Rashid Kanada 7,99, 5) Reetta Hurske Suomi 8,00, 6) Viktória Forster Slovakia 8,04, 7) Mette Graversgaard Tanska 8,07, 8) Nika Glojnarič Slovenia 8,17.

3. erä: 1) Masai Russell Yhdysvallat 7,79, 2) Charisma Taylor Bahama 7,91, 3) Megan Tapper Jamaika 8,00, 4) Solenn Compper Ranska 8,04, 5) Michelle Jenneke Australia 8,05, 6) Gréta Kerekes Unkari 8,12, 7) Giada Carmassi Italia 8,27, 8) Nadine Visser Hollanti 8,42.