Toruń: Norjaan kultaa 1500 metrillä – Ruotsalaismenestystä useassa lajissa

Norjalainen tuore Euroopan ennätysmies Jakob Ingebrigtsen johti miesten 1500 metriä lähdöstä maaliin. Voittoaika oli 3.37,56. Kolmesti aiemmin Euroopan hallimestaruuden voittanut Puolan Marcin Lewandowski jäi toiseksi tasan puolen sekunnin päähän.

Naisten kuulantyönnössä Fanny Roos rikkoi 19 metrin rajan ja kohensi Ruotsin ennätyksen 19,29:ään. Roos johti kilpailua hetkisen, mutta jäi lopulta niukasti toiseksi, kun Kamerunista Portugaliin muuttanut Auriol Dongmo työni vielä viisi senttiä pidemmälle.

Naisten 3000 metrillä Ruotsin Meraf Bahta törmäsi kirivaiheessa Hollannin Maureen Kosteriin, menetti rytminsä ja jäi neljänneksi. Euroopan mestaruuden voitti yllättäen britti Amy-Eloise Markovc ajalla 8.46,43. Markovc on koko aikuisikänsä asunut Yhdysvalloissa.

Ruotsin Khaddi Sagnia ponnisti naisten pituushypyn karsinnassa pisimmän hypyn 678 ja Ruotsin Andreas Kramer juoksi nopeimman ajan miesten 800 metrin alkuerissä. Lisäksi Ruotsin Carl Bengtström eteni miesten 400 metrin finaaliin ja Ruotsin Jesper Hellström miesten kolmiloikan finaaliin.

Belgia saavutti naisten seitsenottelussa kaksoisvoiton. Maailmanmestari Nafissatou Thiam otteli ennätyksensä 4904 pistettä, joka on kauden kärkitulos ja kaikkien aikojen maailmantilaston seitsemäs. Hänen joukkuetoverinsa Noor Vidts teki jokaisessa lajissa ennätyksensä ja kokosi 4791 pistettä.

Miesten kuulantyönnön voitti tšekki Tomáš Staněk tuloksella 21,62. Mestaruutta puolustanut Puolan Michał Haratyk hävisi hänelle 15 senttiä. Staněk ylsi mitaleille jo neljänsissä peräkkäisissä hallimestaruuskilpailuissa, mutta voitti vasta nyt ensimmäisen kultamitalinsa.