Topi Raitanen seitsemäs Toulonin 5000 metrillä: ”Olin pettynyt omaan tunteeseen juoksussa”

Topi Raitanen oli mietteliäs ja pettynyt Ranskan Toulonissa perjantaina juostun 5000 metrin kilpailun jälkeen. Raitanen oli seitsemäs ajalla 14.06,15. Tulos on Raitasen ennätys radalla, mutta maantiellä hän on juossut matkan tuntuvasti kovempaa.

Toulonin kilpailu oli pedattu Ranskan Jimmy Gressierille, joka haki Tokion olympiarajaa 13.13,50, muttei siihen tuulisessa säässä pystynyt. Hän voitti juoksun ajalla 13.18,00.

– Tavoite oli nitkuttaa kärkiletkan perässä loppuun asti, ja jos kanttaa niin kanttaa. Tänään juoksu kanttasi, Raitanen kertaili.

Raitanen taivalsi pääosan matkaa yksin.

– Nyt täytyy vähän miettiä. Helmikuun treeni ei ole mennyt kovin hyvin, Raitanen totesi.

– Olin pettynyt omaan tunteeseeni juoksussa, vaikkei siinä maksimaalista vetoa saa päälle, kun joutui yksin juoksemaan. Nyt täytyy ottaa hetki iisimmin ja aloittaa sitten laadukas harjoittelu.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Raitanen voitti viikonvaihteessa Jyväskylän SM-halleissa 3000 metrin mestaruuden. Talven kisat ovat hänen osaltaan nyt ohi. Harjoittelu jatkuu Suomessa ennen huhtikuussa alkavaa korkeanpaikan leiriä.