Toni Keräsen heittotaidot kiinnostivat, pallot ja turbokeihäät lensivät Pyhännällä

Toni Keräsen heittotaidot kiinnostivat

Valtakunnallinen Yleisurheiluviikko jatkui tiistaina muun muassa Pyhännällä, jossa Siikalatvan Urheilijoiden urheilukoulun avaus sai urheilijavieraaksi keihäänheittäjä Toni Keräsen.

Kolmisenkymmentä lasta viihtyi turbokeihään, pallon ja keihään heittelyn parissa.

– Oikein hyvä meininki oli. Lapset olivat hyvin mukana, hyvällä asenteella tekivät. Olisivat halunneet jatkaa heittämistä, Keränen sanoi.

Hän toivoi erityisesti saavansa lapset innostumaan lajista ja liikunnasta ylipäätään itse oli kokemuksesta innossaan.

– Oli aika uusi juttu itselleni, en ole ikinä vetänyt liikuntakerhoa, mutta aika hyvin pystyin ottamaan sen haltuun. Tykkäsin tosi paljon, kun pääsin vierailemaan. Tuli kokemusta lapsille ja itselleni, Keränen sanoi.

Lopuksi heitettiin pieni kisa, jossa Keränen heitti pallon kentän päästä toiseen päähän ja lapset kokeilivat ”palloviestinä”, monellako heitolla sinne pääsevät. Pienimmät pääsivät kymmenellä, isommat viidellä. Tekemisen ohessa oli jutustelua. Kovin pahaan tenttiin ei nuori keihäänheittäjä lasten edessä joutunut, mutta Keräsen heittotaidot kiinnostivat kovasti:

– Paljon tuli sellaista, että tuotiin erilaisia keihäitä tai palloja ja kysyttiin, että näytä, kuinka pitkälle saat tämän heitettyä, Keränen kertoo hymyillen.

Keränen avaa kautensa lauantaina Vantaalla Kultainen Keihäs -tapahtumassa.

– Kunto on kova, on ollut pientä kyynärpääongelmaa. Sivusiteessä on vamma, joka vaatii jossain vaiheessa leikkauksen, todennäköisesti syksyllä. Pystyn kuitenkin heittämään. Katsotaan, miten se vaikuttaa, toivottavasti ei kovin paljon. Pikkuisen on heittotaukoa, joten ei ihan hirveitä odotuksia ole ensimmäiseen kisaan, Keränen aprikoi.

Lue lisää Yleisurheiluviikosta ja katso kaikki tapahtumat