Toni Keränen ja Elisa Neuvonen nousivat Team Finland -valmennusryhmään

Suomen Urheiluliiton (SUL) Team Finland -valmennusryhmä kasvoi kahdella urheilijalla, kun Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) syyskuun maailmanranking julkaistiin.

Keihäänheittäjä Toni Keränen ja kilpakävelijä Elisa Neuvonen nousivat maajoukkueryhmästä Team Finland -ryhmään. Nousun sinetöi sijoitus 16 parhaan joukkoon WA:n syyskuun rankingissa, kun mukaan lasketaan vain eurooppalaiset ja heistä kolme parasta per maa.

– Valintakriteereissä ranking huomioidaan yhtenä osana, sillä se kuvastaa laaja-alaisesti urheilijan sijoittumista. Omassa lajissaan Euroopan top-16:een sijoittuminen kertoo urheilijan olevan iskuetäisyydellä oman lajinsa ehdottomasta eurooppalaisesta kärjestä, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) General Manager Tuomo Salonen.

Team Finland -valmennusryhmään valitun urheilijan ja hänen valmentajansa ympärille rakentuu Team Finland -ohjelmakokonaisuus, joka sisältää kaikille yhteisiä toimintoja, toimenpiteitä ja tapahtumia sekä urheilija- ja valmentajalähtöisesti eli tarveharkintaisesti, määriteltyä tukea ja apua.

Yleisen sarjan Team Finland -ryhmässä on yhteensä 50 urheilijaa. Ryhmä kokoontuu yhdessä nuorten Team Finland -ryhmän kanssa kauden avaukseen Liikuntakeskus Pajulahteen 7.-9. lokakuuta.

SUL:n valmennusryhmät 2023