Tiukat 400-metriset nuorten SM-kisoissa Tampereella – Pulkkanen hyvässä vireessä korkeudessa – Monosella estekokeilu

Tiukkoja 400 metrin taisteluja nähtiin alle 23- ja 19-vuotisten SM-kisojen avauslajissa Tampereen Ratinan stadionilla perjantaina.

M19-sarjassa nuorten EM-kisoissa elokuun alussa hienon kaksoisvoiton 400 metrin aidoissa juosseet Jere Haapalainen ja Antti Sainio ottivat yhteen nyt ilman aitoja. Mestaruus kääntyi Haapalaiselle ajalla 47,67, ja Sainio otti hopeaa tuloksella 47,97. Pronssille juoksi Helsingin Kisa-Veikkojen Simeon Vorselman, 48,71.

Haapalainen ja Sainio jäivät omista ennätyksistään vain pari kymmenystä, joten Tampereen Pyrinnön kaksikko on hoitanut kuntonsa hyvin EM-menestyksen jälkeenkin.

– Kyllä sitä aina nelkulle syttyy. Etenkin kotikisoissa on rykäistävä kovaa, Haapalainen totesi juoksun jälkeen.

Haapalainen ei pelkää kilpailla. Näissä kisoissa hän juoksee 800 metriä ja leipälajinsa pitkät aidat. Viikko sitten hän ehti mukaan myös moniotteluiden SM-kisoihin, mutta ne hän jätti kesken ensimmäisen päivän jälkeen, kun ”paukut loppuivat”.

Viikon päästä edessä on Ruotsi-ottelu, jossa Haapalainen ja Sainio juoksevat 400 metrin aidat. Miesten ennätykset ovat EM-kisojen kaksoisvoittoon johtaneet ajat 50,02 ja 50,19.

– Sinne löytyy latausta. Jopa 50 sekunnin alitus on täysin realistinen. Se vaatii kuitenkin hyvän onnistumisen ja olosuhteet, hyväkuntoinen Haapalainen kertoi rauhalliseen tyyliinsä.

Sainio puolestaan kertoi, että Jerusalemin EM-reissun jälkeen hänellä on ollut vaikea löytää taas intoa.

– Alkuviikosta oli vielä tyhjä olo, mutta eilen sain sitten taas draivia päälle. Tämä juoksu oli hyvä veto, mutta varovainen. Juoksen täällä vielä pitkät aidat ja olen ilmoittautunut myös 200 metrille, mutta katsotaan, Sainio kertoi.

Sainio jatkaa lukiota Sammon keskuslukiossa. Edessä on kolmas vuosi neljän vuoden tahdilla.

– Terveyteni on hyvä ja jalat kunnossa, ei muuta kuin eteenpäin, aina iloinen Sainio kertoi.

Mattilalla riittää virtaa

Veera Mattila on vetänyt komeaa kesää. 800 metrillä tuli alle 23-vuotisten EM-kisoissa hopeaa, Kalevan kisoista pronssia, ja Tampereella muutama viikko sitten ennätys parani 2.01:een.

Kunto on säilynyt hyvänä, sillä Vammalan seudun Voiman juoksija tekaisi viime viikolla 400 metrin ennätyksensäkin ajalla 53,91.

Se ei ehtinyt pitkään vanheta, sillä Mattila rutisti nyt uudestaan ennätyslukemille voittoajallaan 53,73, joka toi Suomen mestaruuden.

– Tosi hyvältä tuntui juoksu, mestari totesi yksiselitteisesti.

– Toissa päivänä vedin satasen treeniennätykseni, joten tiesin olevani hyvässä kunnossa.

– Nyt juoksu tuntui paremmalta kuin viime viikolla ennätysvedossani Helsingissä. Kakkosen kohdalla sain muutettua rytmiä vielä reippaammaksi, ja loppu tuli omasta mielestäni hyvin, Mattila kertoi.

Viikon kulutta hän testaa kuntoaan ruotsalaisia vastaan 400 ja 800 metrillä.

– Mahdollisimman monta ruotsalaista kumoon. Viestiä en voi juosta, kun laji menee kasin kansa päällekkäin. Haen sieltä hyvää suoritusta. Kuntoni on säilynyt hyvänä koko kesän, kun olen harjoitellut ylläpitävästi.

Ensi viikolla Mattilalla on paluu arkeen, kun hän jatkaa biologian opintojaan Turussa.

– Aion opiskella syksyllä normaalia määriä, reipasotteinen Mattila kertoi.

Mattilan jälkeen myös Aada Aho, Raision Kuula, juoksi ennätyksensä ajalla 54,96 ja otti hopeaa. Pronssille kiri JKU:n Heidi Salminen, 55,25.

Salminen ja Aho ovat käyneet viime viikkoina taistelua Ruotsi-ottelun pitkien aitojen edustuspaikasta. Tällä kertaa sinne valittiin Salminen parempien aitatulostensa perusteella.

Jaakko Linnus (519) rutisti voittoon M22-sarjan 400 metrillä ennen hopealle juossutta Valtteri Keskistä (186) ja pronssimies Benjamin Leetä (88).

Linnus miesten mestari, Kallio N19-sarjan nopein

Tiukkaa taistoa nähtiin myös N19-sarjan ratakierroksella. Siinä voittoon puristi Eurajoen Veikkojen Linne Kallio ajalla 56,59 ennen Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Noora Harjua (56,73) ja Borgå Akilleks Ida Finelliä (57,43).

– Lopussa hapotti enemmän kuin koskaan, mutta ihan hyvä juoksu. Kilpailu oli kova tuossa lopussa, Jarmo Rasin tallissa harjoitteleva Kallio kertoi hengästyneenä kisa jälkeen.

Järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön juhlat jatkuivat M22-sarjassa, kun Jaakko Linnus juoksi tasaisessa kisassa mestariksi ajalla 47,97. Hopealle kiri Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Valtteri Keskinen ajalla 48,27 ja kolmanneksi Helsingin Kisa-Veikkojen 800 metrin juoksija Benjamin Lee, 48,40.

Pulkkanen hätyytteli ennätyskorkeuttaan, voitto tuloksella 185

Venla Pulkkanen voitti N22-sarjan korkeushypyn tuloksella 185. Hän teki hyviä yrityksiä myös ennätyskorkeudestaan 189, mutta vielä tällä kertaa ne eivät onnistuneet.

JKU:ta edustavan Pulkkasen ennätys on 188, jonka hän hyppäsi elokuun alussa Universiadeissa Kiinan Chengdussa. Heinäkuun alussa hän oli alle 23-vuotisten EM-kisoissa Espoossa neljäs.

– Ihan kiva huomata, että perustaso on säilynyt hyvällä tasolla. Hieman oli epävarmuutta ennen tätä, väsymystä Kiinan matkasta ja kolotuksia lihaksissa pitkän kauden takia, Pulkkanen kertoi.

– Mutta tänään tekeminen oli ihan kunnossa. Viikon päästä Ruotsi-ottelussa saan päättää kauden hyvillä fiiliksillä.

Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö hyppäsi hopeaa tuloksella 179, ja Pulkkasen seuratoveri Johanna Nieminen pronssia 173:n hypyllään.

SM-kisojen ensimmäinen päivä oli finaalien puolesta ratapainotteinen. Kenttälajeissa parhaita suorituksia olivat N22-sarjan kiekossa Janakkalan Janan Sanni Kuparisen voittotulos 51,32, ja saman sarjan keihään voitti Sjundeå IF:n Emilia Karell 53,51:n heitollaan.

Irincheev, Ekberg, Kiiski ja Veikkola kävelymestareiksi

Kävelyssä Suomen mestaruuksia ratkottiin 5000 metrillä.

Mestareiksi kävelivät M19-sarjassa Sajan Irincheev, Espoon Tapiot, ajalla 21.17,62, M22-sarjassa Jonathan Ekberg, Esbo IF, 20.45,60, N19-sarjassa Aliisa Kiiski, Karhulan Katajaiset, 24.35,31 ja N22-sarjassa Heta Veikkola, Lapuan Virkiä, 23.06,90.

Sarjansa EM-kisoissa Espoossa 20 kilometrillä seitsemänneksi sijoittunut Heta Veikkola ei juuri kommentoinut Ratinan kilpailuaan, sillä väsymys painoi päälle, mutta ei juuri niinkään tästä kilpailusta.

– Harjoittelua, opiskelua, töitä. Tästä kisasta minulla ei ole erikoista sanottavaa. Vaikea kävellä yksin, kun miesten vauhtiinkaan en voi lähetä, Veikkola huokaili.

Viikon päästä edessä on vielä Ruotsi-ottelu.

– Sikäli lajin kannalta mukava, että nyt kävely on osa ottelua eikä erillinen kilpailu, Veikkola kertoi.

Kävelyjä tiiviisti seurannut lajivalmentaja Jani Lehtisen mukaan tulokset olivat odotusten mukaisia.

– Ei yllätyksiä puoleen eikä toiseen, mutta Anna Kokko ja Maria Antola parantelivat ennätyksiään ihan tuntuvasti.

Kuivasjärven Auran Kokko otti 19-vuotiaissa hopeaa ajalla 25.08,88 kuten myös Laitilan Jyskeen Antola ylemmässä ikäsarjassa tuloksella 24.19,55.

Muuse yllätti hyvällä kirillään, aikakin lupaava 3.44,93

M22-sarjan 1500 metrillä koettiin pienoinen yllätys, kun Turun Urheiluliiton Mustefe Muuse laittoi hyvällä kirillään nimekkään kilpailijajoukon viimeisellä kierroksella ruotuun ja otti jopa helpon voiton ennätyksellään 3.44,93. Entinen ennätys parani reilulla sekunnilla.

Hopealle juoksi JKU:n Eemil Helander ajalla 3.48,79 ja pronssille Mikko Kauppinen Vieremän Koitto, 3.49,80.

Muusella on ollut kovat tavoitteet, mutta vaikea kesä. Espoon nuorten EM-kisat menivät penkin alle, ja kisan jälkeen hän kertoi terveysmurheistaan.

– EM-kisojen jälkeen oli pakko ottaa parin viikon tauko ja olla juoksematta. Sitten piti saada terveys kuntoon. Sen jälkeen olen tehnyt kevyttä määrää ja vauhtikestävyyttä ilman kovia treenejä, ja hyvin tuo 1500 näyttää kulkevan niinkin. Näillä tuloksilla kysymys on kestävyydestä, Muuse kertoi.

Terveysmurheet olivat liiallinen stressi ja rauta-arvot. Muusen mukaan tyypillisiä kestävyysjuoksijan murheita.

– Nyt tähtään syksyn maantiekaudelle. 10 kilometrin Suomen ennätys on ollut jo pitkään voimassa, sitä lähden tavoittelemaan, Muuse lupasi.

SE on muuten 28.47 ja Martti Kiilholman nimissä vuodelta 1980.

Monosella mielenkiintoinen estekokeilu

Ilona Mononen oli päivän kaksoismestari voittaen N22-sarjan 3000 metrin esteet ja 1500 metriä ajoin10.12,64 ja 4.26,31.

Hän kilpailee muutenkin ahkerasti, mutta nyt syynä on varmaan myös hänen seuransa Lahden Ahkeran taistelu Kalevan maljan pistevoitoista.

– Maksimit kolme lajia, mitä saa osallistua, muuten olisin ottanut neljäkin, Mononen naurahti.

– Este-aikani oli yllättävän hyvä. Tämä oli debyytti kolmen tonnin esteissä, mutta lyhyempiä matkoja olen juossut vuosia sitten. Viime viikolla tein yhden vauhtikestävyystreenin esteiden kanssa, josta sain vähän tuntumaa. Tykkäsin tästä tosi paljon, voisin olisi haluja kokeilla uudelleenkin, Mononen vihjaisi.

– 1500 metrillä sain kovan vastuksen Lotta-Maria Maineelta. Sovimme etukäteen yhteisvedosta reippaaseen vauhtiin.

Sunnuntaina Monosen ohjelmassa on 5000 metriä.

Vehmaa nautti kisoista kavereiden kanssa

M19-sarjan 110 metrin aidoissa Lappeenrannan Urheilumiesten Rasmus Vehmaa otti varman voiton ajalla 13,58. Kuukausi sitten hän oli nuorten EM-kisoissa hopealla SE-ajalla 13,23.

Minkälaista on kilpailla SM-kisoissa, kun kokemusta on jo isommistakin ympyröistä?

– Onhan tämä erilaista, paineettomasti saa vetää. Hauskaa on juosta kavereiden kanssa, tosi mukavaa. Halusin vielä katsoa, millaisella jalalla saa juosta, mutta en saanut nyt kunnolla irti, Vehmaa kertoi tunnelmistaan.

Nuorukainen on ilmoittautunut myös 100 ja 200 metrille.

– Mutta mennään juoksu kerrallaan. Jokaisen kisan jälkeen katson, juoksenko lisää vai laitanko pelin seis.

N22-sarjan 100 metrin aitojen mitalistit: Keskellä mestari Vilma Mäki, Alavuden Urheilijat 13,39, vasemmalla Niina Karttunen, Savonlinnan Riento, 13,59, ja Sonja Stång, Kuivasjärven Aura, 13,73.

TAMPERE 25.8.2023 22- ja 19-v. SM-kilpailut, 1. päivä

Finaalit:

M22,

400 m: 1) Jaakko Linnus TP 47,97, 2) Valtteri Keskinen JKU 48,27, 3) Benjamin Lee HKV 48,40, 4) Lassi Kaukonen HKV 49,03, 5) Peetu Toivonen TuUL 49,15, 6) Sebastian Nordberg NärpKr 49,65 (B-erän voittaja), 7) Atte Nevala KU-58 49,79, 8) Oliver Enqvist SibVa 49,92, 9) Alfons Söderman JakobstDr 50,25, 10) Eemeli Mäntylä PorinTa 50,33, 11) Tomas Jatsko TapanilErä 50,54, 12) Julius Lehto TampU 50,82, 13) Aleksi Viitamäki LiePa 50,96, 14) Tomi Laakso TapanilErä 51,08, 15) Junnu Korvenpää KU-58 51,28, 16) Albert Vauhkonen LapinlVe 51,30.

1500 m: 1) Mustafe Muuse TuUL 3.44,93, 2) Eemil Helander JKU 3.48,79, 3) Mikko Kauppinen VierKoi 3.49,80, 4) Leonard Markén IFVOM 3.50,19, 5) Niko Putkinen LA 3.53,53, 6) Julius Mäkinen TP 3.53,99, 7) Rasmus Krogell KU-58 4.02,81, 8) Onni Mäkelä GamlakIF 4.04,11, 9) Muhammad Ali HIFK 4.04,89, 10) Onni Ikonen JKU 4.05,38, 11) Arash Ahmad Gul LA 4.06,11, 12) Matias Mononen LA 4.09,33, 13) Saku Miettinen LUM 4.10,62, 14) Akseli Ylipeltola KauhajKa 4.13,20, 15) Valtteri Luomala KauhWi 4.26,12, 16) Joona Heikkerö PorvU 4.26,25.

110 m aj (0,5 m/s): 1) Matias Komi SibVa 14,72, 2) Antti Pihlavisto HKV 15,05, 3) Oliver Oksanen NoorNo 15,06, 4) Matias Tulokas SibVa 15,32, 5) Juuso Erkkilä LohtVe 15,91.

3000 m ej: 1) Samuel Auvinen JoKa 9.13,76, 2) Walte Hautala LA 9.23,89, 3) Samuli Kero VammSV 9.43,20, 4) Atte Ylipahkala KuivasjAu 10.22,98, 5) Wäinö Hautala LA 10.29,25.

5000 m kävely: 1) Jonathan Ekberg EsboIF 20.45,60, 2) Lauri Joukas YlänKi 21.04,75, 3) Rasmus Lerstrand VasaIS 22.11,25.

Korkeus: 1) Arttu Mattila ÄänekU 210, 2) Joonatan Veijola HämTa 193, 3) Anton Grönroos SjuIF 190, 4) Oskari Henttinen TuUL 190.

Kuula: 1) Miika Lahtonen MynämIs 16,29, 2) Eero Virtanen ImatrU 14,31, 3) Aleksi Savolainen TP 13,91, 4) Mico Ekman PiikKe 13,68, 5) Linus Nurminen TeuvRi 13,36.

M19,

400 m: 1) Jere Haapalainen TP 47,67, 2) Antti Sainio TP 47,97, 3) Simeon Vorselman HKV 48,71, 4) Rado Lindberg EsboIF 49,24, 5) Riku Uusitalo TuUL 50,01, 6) Luka Veselinovic EspTa 50,04 (B-erän voittaja), 7) Eino Perämaa TP 50,51, 8) Eeli Tohmola OP 51,19, 9) Kristian Hautakoski AlavVi 51,27, 10) Patrik Järvinen TP 51,52, 11) Deshawn Holopainen JoKa 51,66, 12) Niko Myllynen TuWe 52,36, 13) Niklas Moilanen KuivasjAu 53,26, 14) Anton Mustonen LA 55,28, 15) Niklas Räihä OP 55,42, Konsta Uuttera TP keskeytti

1500 m: 1) Veikko Korpikallio MiKV 4.01,98, 2) Oliver Asikainen HKV 4.02,32, 3) Joona Heiskanen KU-58 4.03,74, 4) Ilmari Lehmus JoKa 4.04,54, 5) Sisu Moilanen TuUL 4.04,70, 6) Luukas Kontro JKU 4.07,07, 7) Santtu Heiskanen KU-58 4.09,37, 8) Martti Majuri LUM 4.09,44, 9) Leevi Holmström LA 4.09,46, 10) Veeti Savolainen KeravU 4.09,73, 11) Elias Virtanen HämTa 4.10,03, 12) Henri Säisä IisVi 4.12,13, 13) Aarni Eijs SalVil 4.13,25, 14) Jimi Alastalo JoKa 4.15,69, 15) Elmeri Kero TuUL 4.24,69, 16) Kasper Lindeberg LA 4.34,72, 17) Jibriil Roble VU 5.02,53.

110 m aj (99,1 cm, 0,4 m/s): 1) Rasmus Vehmaa LUM 13,58, 2) Konsta Kankainen TP 14,00, 3) Tomas Järvinen LA 14,09, 4) Ville Kyrönlahti KangasnKa 14,35, 5) Juho Kallio LapuanVi 14,87, 6) Konsta-Eemeli Rutonen LUM 15,08, 7) Elliot Schmidt BorgåAk 15,23, Aku Kulju JKU keskeytti.

3000 m ej: 1) Oscar Nyholm BorgåAk 9.36,12, 2) Anssi Mustonen KoivKi 9.37,94, 3) Kasper Biskop GamlakIF 9.42,92, 4) Miro Heikkilä GamlakIF 9.50,12, 5) Otto Ruuskanen LUM 9.50,82, 6) Lauri Nokkala LUM 9.58,58, 7) Joel Vuohtoniemi VU 10.11,59.

5000 m kävely: 1) Sajan Irincheev EspTa 21.17,62, 2) Eetu Salmi YlänKi 25.27,89, 3) Samuel Marku YlänKi 27.09,10.

Korkeus: 1) Tomas Järvinen LA 210, 2) Teemu Laurikainen OrivPo 199, 3) Elias Kurumaa KankaanpSL 199, 4) Johan Grönroos SjuIF 196, 5) Santeri Haapamäki TP 185, 6) Jade Nyström KorPo 185, 7) Miko Tähkänen MerikI 175, 7) Roope Turunen PyhäsU 175.

Kuula (6 kg): 1) Juho Suominen PiikKe 16,43, 2) Pyry Selin LA 15,05, 3) Joona Nieminen EspTa 15,00, 4) Benjamin Holmbäck IFÅsar 14,80, 5) Aapo Kalajoki TuUL 14,62, 6) Riku Tenhunen SiilPo 14,62, 7) Robin Hildén SibVa 14,48, 8) Simon Björklöf IFRaseb 13,43, 9) Matias Viikilä SaarijPu 12,60, 10) Veeti Paavola SiilPo 12,43, 11) Onni Rustholkarhu LA 12,41.

N22,

400 m: 1) Veera Mattila VammSV 53,73, 2) Aada Aho RaisKu 54,96, 3) Heidi Salminen JKU 55,25, 4) Julia Raunio HKV 56,69, 5) Ronja Koskela KuivasjAu 57,56, 6) Emmi Uotinen SavRi 58,14, 7) Saimi Lupala IFRaseb 58,67, 8) Veera Häkkinen JoKa 59,44 (B-erän voittaja), 9) Inka Metsämäki SeinäjSU 59,81, 10) Aino Eno TampU 59,82, 11) Olivia Marttila TP 60,13, 12) Jenna-Emilia Piirainen PohjKoi 60,18, 13) Roosa Pirinen EspTa 60,46, 14) Erin Karjalahti NurmijYU 61,08, 15) Riina Heikkonen LUM 61,13, 16) Vilma Hakala HIFK 61,55 (C-erän voittaja), 17) Fiia Kajula RaisKu 61,63, 18) Alisa Pennanen FoSa 63,06, 19) Fanni Jokinen EspTa 63,46, 20) Ada Koskelainen TuUL 67,84.

1500 m: 1) Ilona Mononen LA 4.26,31, 2) Lotta-Maria Maine TuUL 4.27,57, 3) Iiris Koski LA 4.42,66, 4) Karla Könönen PyhäsU 4.57,41, 5) Ellinoora Tuominen RaumU 4.58,84, 6) Emma Vuolanto HRC 5.03,04, 7) Suvi Rantala HämTa 5.05,58, 8) Nelli Hiippavuori TuUL 5.07,74, 9) Riina Heikkonen LUM 5.11,23.

100 m aj (0,1 m/s): 1) Vilma Mäki AlavU 13,39, 2) Niina Karttunen SavRi 13,59, 3) Sonja Stång KuivasjAu 13,73, 4) Iina Holopainen HIFK 13,84, 5) Essi Vehmaa LUM 13,96, 6) Emmi Valtonen TuUL 14,30, 7) Ella Nisula KuivasjAu 14,57, Vilma Itälinna (ae. 14,26).

3000 m ej: 1) Ilona Mononen LA 10.12,64, 2) Janette Vänttinen HKV 10.23,55, 3) Alisa Virtanen JKU 10.35,72, 4) Vilma Pere EurRai 11.02,37, 5) Katariina Kärkkäinen IisVi 11.17,70, 6) Aino Tengvall RekRai 11.46,54, 7) Katri Saavalainen SysmSi 11.47,10.

5000 m kävely: 1) Heta Veikkola LapuanVi 23.06,90, 2) Maria Antola LaitJy 24.19,55, 3) Venla-Nora Nirkkonen TuWe 24.21,65.

Korkeus: 1) Venla Pulkkanen JKU 185, 2) Neea Käyhkö SavRi 179, 3) Johanna Nieminen JKU 173, 4) Janna Siegfrids VasaIS 165, 5) Anni Sinelampi LA 150, 6) Jemina Ollikka LA 140.

Kiekko: 1) Sanni Kuparinen JanJa 51,32, 2) Enni Aula PudasjU 49,23, 3) Roosa Naula TuUL 47,87, 4) Vilma Räsänen ViitVie 47,83, 5) Linn Sund VasaIS 45,91, 6) Matleena Parpala HIFK 45,55, 7) Venla Väliharju TP 41,36, 8) Nilla Rättyä TP 41,35, 9) Nelli Talvitie TP 37,19, 10) Siiri Elomaa TP 33,92.

Keihäs: 1) Emilia Karell SjuIF 53,51, 2) Vivian Suominen HIFK 51,99, 3) Siiri Elomaa TP 48,78, 4) Nelli Talvitie TP 41,55, 5) Saga Kurunmäki LehtimJy 41,49, 6) Pilke Kössi PaimU 40,65, 7) Jemina Ollikka LA 40,29, 8) Laura Lepistö PoYU 39,22.

N19,

400 m: 1) Linne Kallio EurajVe 56,59, 2) Noora Harju SeinäjSU 56,73, 3) Ida Finell BorgåAk 57,43, 4) Nea Hassila JakobstDr 58,63, 5) Aino Venäläinen ImatrU 58,64, 6) Carita Kivimäki IkaalU 58,65, 7) Eerika Koivuniemi SeinäjSU 59,14 (B-erän voittaja), 8) Sini Karjalainen IisVi 59,21, 9) Minea Lindén LoimLei 60,14, 10) Olivia Ettanen KarhU 60,26, 11) Anni Berg LUM 60,30, 12) Milka Ukkonen LA 60,46, 13) Terhi Vehko HKV 60,96, 14) Jamira Suarez JakobstDr 61,16, 15) Aada Määttälä ToholU 61,40, 16) Jenni Kiminkinen JKU 61,45 (C-erän voittaja), 17) Jenni Jaatinen IisVi 62,74, 18) Emmi Patrikainen EurajVe 63,84, 19) Mona Korelin HKV 64,29, 20) Noora Niininen EspTa 65,53

1500 m: 1) Sini Rajaniemi LA 4.36,06, 2) Sini-Minea Saarikoski KeravU 4.36,31, 3) Nora Kytäjä LempKiYU 4.36,79, 4) Ella Mykkänen IisVi 4.42,11, 5) Miina Kilpeläinen VU 4.45,67, 6) Pinja Laasanen SiilPo 4.45,94, 7) Ella Hulkki VasaIS 5.03,93, 8) Petriina Niininen TP 5.10,39, 9) Enni Petrelius PohjKoi 5.16,35.

100 m aj (0,6 m/s): 1) Siiri Siirtola HKV 13,52, 2) Essi Niskala KuivasjAu 13,70, 3) Meeri Riiali ImatrU 13,80, 4) Inka-Maria Ylitalo LapuanVi 14,41, 5) Martta Valtonen EspTa 14,51, 5) Hilma Kinnunen JKU 14,51, 7) Milja Mahlavuori LUM 14,76, Vilma Väliharju TP hylättiin (ae. 14,19).

3000 m ej: 1) Helmi Karkiainen JKU 12.35,06.

5000 m kävely: 1) Aliisa Kiiski KarhKa 24.35,31, 2) Anna Kokko KuivasjAu 25.08,88, 3) Tuuli Murtoniemi NokU 29.42,37.

Korkeus: 1) Mia Känsäkangas GamlakIF 174, 2) Anni Konnu ImatrU 171, 3) Tuuli Järvinen KeurKi 171, 4) Neea-Maria Joki PohjKoi 168, 5) Elizabeth Fogde MalaxIF 165, 6) Saimi Lithovius LimNM 157, 7) Henni Liimatta MaskKa 157, 8) Sofie Latva-Risku PorinTa 157, 9) Ella Soinilehto OP 142, Miina Turpeinen VesU ilman tulosta.

Kiekko: 1) Iiris Veijola HämTa 45,35, 2) Julia Nystrand EsboIF 41,63, 3) Minttu Laurila TuUL 41,58, 4) Hanna Lindberg IFFemman 41,53, 5) Vilma Kerälä HämTa 41,29, 6) Sanni-Maria Mäkelä NoorNo 40,97, 7) Pinja Naula TuUL 39,39, 8) Lyydia Herrala TöysVe 39,35, 9) Siiri Pein KankaanpSL 37,05, 10) Elli Seppänen KauhWi 36,84, 11) Pinja Nieminen PoYU 36,56, 12) Amelie Bystedt IFFemman 35,79, 13) Veera Kapiainen MiKV 35,55, 14) Tiia Kopsala KannU 34,83, 15) Nelli Pajula JKU 33,36, 16) Eveliina Sairanen SiilPo 30,76, 17) Julia Pitkänen JanJa 28,53, Marianna Utulahti VihdVie ilman tulosta, Mea Toivonen UudKK ilman tulosta.

Keihäs: 1) Salla Koskimäki KaustPV 48,06, 2) Cecilia Österberg IFFemman 47,24, 3) Malin Karell SjuIF 46,17, 4) Emmi Hietanen HämTa 42,10, 5) Ida Stoor IFFemman 41,50, 6) Hertta Turja LaihLu 38,56, 7) Mea Toivonen UudKK 37,39, 8) Siiri Nikula KeskiUYU 36,46, 9) Elli Seppänen KauhWi 35,09, 10) Elisa Hilska LUM 34,57, 11) Vilma Honkonen JKU 30,88, 12) Emmi Rantala OP 27,39.

Alkukilpailut:

M19,

110 m aj (99,1 cm), alkuerät:

  1. alkuerä (-0,9): 1) Konsta Kankainen TP 14,03, 2) Tomas Järvinen LA 15,14, 3) Juho Kallio LapuanVi 15,40, 4) Konsta-Eemeli Rutonen LUM 15,82
  2. alkuerä (0,2): 1) Rasmus Vehmaa LUM 13,51, 2) Ville Kyrönlahti KangasnKa 14,38, 3) Aku Kulju JKU 14,71, 4) Elliot Schmidt BorgåAk 15,31, Simon Ekholm IFRaseb hylättiin.

Pituus, karsinta: 1) Konsta Rutanen KuivasjAu 676, 2) Tomas Järvinen LA 670, 2) Simeon Vorselman HKV 670, 4) Konsta Tynkkynen TP 659, 5) Kasperi Vehmaa LUM 655, 6) Juho Kallio LapuanVi 649, 7) Deshawn Holopainen JoKa 641, 8) Topi Taskinen MiKV 641, 9) Oscar Grannas JakobstDr 636, 10) Johannes Jokela KristU 636, 11) Alec Ekblom BorgåAk 632, 12) Konsta-Eemeli Rutonen LUM 625, 13) Alexander Mannerkorpi HKV 622, 14) Akseli Hyytiä LaitJy 622, 15) Eelis Harjunmaa TP 619, 16) Kasper Kouvonen TuUL 610, 17) Aaron Halme TP 555, Niko Mikkola PoYU ilman tulosta.

N22,

100 m aj, alkuerät:

  1. alkuerä (0,1): 1) Vilma Mäki AlavU 13,51, 2) Niina Karttunen SavRi 13,62, 3) Essi Vehmaa LUM 13,91, 4) Ella Nisula KuivasjAu 14,33, 5) Emmi Valtonen TuUL 14,34, 6) Pinja Lehtinen LempKiYU 14,62
  2. alkuerä (0,1): 1) Sonja Stång KuivasjAu 13,87, 2) Iina Holopainen HIFK 13,89, 3) Vilma Itälinna TP 14,26, 4) Laura Koivukoski EurajVe 14,35, 5) Iida Verainen NousSu 14,46, 6) Edit Nurminen TuUL 14,91, 7) Wilma Jungar EsboIF 15,36.

Pituus, karsinta: 1) Nea Lento TP 620, 2) Neea Käyhkö SavRi 594, 3) Saana Peura TervTe 580, 4) Hanna Ferber VantSa 578, 5) Essi Vehmaa LUM 573, 6) Piia Kalliomäki ÄänekU 566, 7) Venla Väliharju TP 562, 8) Selma Saarinen LappVei 562, 9) Tessa Moisio KaipVi 551, 10) Janika Jokinen TampU 547, 11) Sofia Ylinen JKU 538, 12) Laura Lepistö PoYU 525, 13) Pinja Lehtinen LempKiYU 525, 14) Riikka Savolainen JKU 520, 15) Siiri Lithovius LimNM 511, 16) Wilma Jungar EsboIF 500, Andrea Rönnskär IKFalken ilman tulosta.

N19,

100 m aj, alkuerät:

  1. alkuerä (-0,6): 1) Siiri Siirtola HKV 13,81, 2) Vilma Väliharju TP 14,19, 3) Hilma Kinnunen JKU 14,51, 4) Inka-Maria Ylitalo LapuanVi 14,58, 5) Martta Valtonen EspTa 14,74, 6) Emmi Hietanen HämTa 15,61, 7) Anna-Sofia Orajärvi KuivasjAu 17,03
  2. alkuerä (-0,8): 1) Essi Niskala KuivasjAu 13,89, 2) Meeri Riiali ImatrU 14,30, 3) Milja Mahlavuori LUM 14,61, 4) Lotta Metsärinta LaitJy 14,83, 5) Iida Kujanpää TP 15,06, 6) Saga Koppeli JKU 16,23.

Pituus, karsinta:

  1. ryhmä: 1) Vilma Väliharju TP 576, 2) Elizabeth Fogde MalaxIF 549, 3) Olivia Asikainen KaipVi 548, 4) Helmi Laine SavRi 542, 5) Jenna Saarilahti TP 533, 6) Aada Äikäs MiKV 528, 7) Gisela Bergström BorgåAk 522. – 8) Saga Koppeli JKU 519, 9) Ella Kärki VaasVa 519, 10) Anne-Karin Kilkki LUM 516, 11) Emma Loo PargIF 501, 12) Lilja Koskela HKV 494, 13) Tilda Höglund JakobstDr 488, 14) Ruusu Saarela EspTa 476, 15) Sofia Niemi KarhKa 473, 16) Jemina Herranen KuopRe 467, 17) Oona Kitula TuUL 446, 18) Moona Virtanen HyvsU 444, Josefina Salmi IkaalU & Aino Ojaniemi HämTa ilman tulosta.
  2. ryhmä: 1) Ilona Saarikunnas LA 560, 2) Minja Kurtti OP 558, 3) Milja Mahlavuori LUM 554, 4) Saana Turunen SotkJy 543, 5) Sonja Jääskeläinen KarstKi 536. – 6) Sari Rantoja AlavU 514, 7) Miina Turpeinen VesU 514, 8) Roosa Myllymäki TP 511, 9) Jenni Sormunen IkaalU 508, 10) Elin Jakobsson JakobstDr 508, 11) Eveliina Haviala NakkVire 495, 12) Vilma Rönnemaa LiePa 493, 13) Alisa Tikkanen HIFK 488, 14) Pinja Rintamaa LiePa 473, 15) Neea Knaapi TuUL 469, 16) Emmi Rantala OP 467, 17) Vilma Honkonen JKU 465, 18) Essi Niinimäki LUM 464, 19) Sanni Niskanen ViialVa 305.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/13976#!#d25.8.2023