Timanttiliigan lajiohjelma julki, keihäskisat alkavat Dohasta

Timanttiliigan lajiohjelma julki

Miesten keihäänheitossa ensi kauden ensimmäinen Timanttiliigan kilpailu on Dohassa 4. toukokuuta. Lajin finaali kilpaillaan Zürichissä Sveitsissä 30. elokuuta ja se ratkaisee, kuka on Timanttiliigan lajivoittaja.

Viime vuoden tapaan Timanttiliigassa kunkin lajin finaaliin pääsee kauden mittaan käytyjen kilpailujen tuomilla pisteillä. Lajista riippuen kilpailuja ennen finaalia on neljä tai kuusi. Keihäässä niitä on neljä.

Tero Pitkämäen manageri Tero Heiskan mukaan Pitkämäen kauden aloitusta on suunniteltu viime vuoden tapaan Dohaan. Sen sijaan Eugenen kisaan Pitkämäki ei ole menossa.

Kussakin kilpailussa pisteitä saa kahdeksan parasta urheilijaa. Lajista riippuen kunkin lajin finaalissa on 8 tai 12 kilpailijaa. Finaalissa lajivoittaja kuittaa 50 000 dollaria ja villin kortin Dohassa 2019 järjestettäviin MM-kisoihin. Finaalissa kuten sitä edeltävissä kilpailuissa, palkintorahaa jaetaan kahdeksalle parhaalle. 

Miesten keihäässä finaaliin oikeuttavia pisteitä voi kerätä Dohassa (4.5.), Eugenessa (26.5.), Rabatissa (13.7.) ja Birminghamissa (18.8.) ennen Zürichin finaalia (30.8.).

Katso tästä linkistä kisat lajettain