Timanttiliiga muutti pituussuuntaisten hyppyjen ja heittolajien paljon parjatun säännön

Timanttiliiga teki pituussuuntaisten hyppyjen – ja heittolajien kilpailusääntöihin muutoksen kaudesta 2022 alkaen. Kuudennelle kierrokselle pääsevät edelleen vain kolme parasta urheilijaa viiden edellisen kierroksen perusteella, mutta kilpailun lopputulokset määräytyvät normaalisti kaikkien kilpailussa tehtyjen tulosten perusteella.

Vielä kuluneella kaudella käytössä oli paljon kritiikkiä aiheuttanut sääntö, jonka mukaan kilpailun kärkitrion järjestys määräytyi puhtaasti 6. kierroksen tulosten perusteella. Tuo sääntö poistuu nyt.

Uutta pituussuuntaisten hyppyjen – ja heittolajien kilpailusäännöissä on se, että liiga haluaa, että 1.-3. kierroksella suoritusjärjestyksen kärjessä on etukäteisrankingin perusteella paras urheilija. Kolmen kierroksen jälkeen suoritusjärjestys muuttuu kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeisen tilanteen mukaiseksi niin, että tuossa vaiheessa kilpailua johtanut urheilija on suoritusjärjestyksen kärjessä 4. ja 5. kierroksella.

Viidettä kierrosta seuraa lyhyt tauko ja 6. kierroksen ensimmäinen kilpailija on taistoa viidennen kierroksen jälkeen johtanut urheilija. Toisena on tuossa vaiheessa kakkosena ollut ja kilpailun päättää 5. kierroksen jälkeen kolmantena ollut urheilija.

https://www.diamondleague.com/news/general/revised-final-3-format-approved-for-horizontal-jumps-and-throws-in-2022-season/