”Tilauksessa aurinkoinen kisapäivä”

”Tilauksessa aurinkoinen kisapäivä”

Kesän Seuracup huipentuu ensi lauantaina Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella ja Nokialla kilpailtaviin finaaleihin. Järjestäjien taholta kaikki on viittä vaille valmista.

Kilo-sarjan finaalia isännöivän Tampereen Urheilijat-38:n puheenjohtaja Jukka Heimonen kertoo finaalijärjestelyiden olevan mallillaan.

– Pikku hiljaa tunnelma alkaa tiivistyä. Hervannan keskusurheilukentälle tuodaan lähipäivinä kaupungin toimesta lisäkatsomoita, seiväshyppypatjat ja muita suoritusvälineitä. Ratinassa nämä olisivat valmiina, mutta siellä kisaillaan Ruotsi-ottelua.

Kuuden kilometrin päässä Ratinan stadionista sijaitsevan Hervannan kentän tapahtuma-aikataulu on rakennettu siten, että joukkueille jää finaalin jälkeen hetki aikaa huokaista ennen siirtymistä Ruotsi-ottelun katsomoon.

Jukka Heimosen mukaan Seuracupin finaali on suurin seuran järjestämä kilpailu useaan vuoteen. Haaste on otettu ilolla vastaan.

– Toimitsijoita on saatu hyvin kokoon ja oheisjärjestelyt majoituskoululla ovat hyvässä vaiheessa. Hyvä ja aurinkoinen sää on tilauksessa ja ennusteiden mukaan sekin näyttäisi olevan tulossa.

Yhdistävä tekijä

Mega-sarjan finaali kilpaillaan Urjalassa. Järjestävän seuran nuoriso- ja valmennuspäällikkö Johanna Vesakoski kertoo puhelinlinjojen, sähköpostin ja Whatsup-ketjujen käyneen viime päivinä kuumana.

– Tässä on ollut viime viikkoina sellainen tosi hyvä tekemisen meininki. Finaalin järjestäminen on ollut koko seuran yhteinen projekti ja ihmisiä yhdistävä asia. Vapaaehtoisia toimitsijoita on ilmoittautunut jopa enemmän kuin tarvitaan, hän iloitsee.

Kisajärjestelyiden osalta Urjalassa kaikki alkaa valmista.

– Viimeisiä ruokalippuja tässä parhaillaan askarrellaan. Majoittujia ei ole, joten sieltäkin saatiin vapautettua porukkaa kentälle toimitsijatehtäviin. Seuran oman joukkueen tavoitteena oli saada osallistuja kaikkiin lajeihin ja se myös näyttäisi toteutuvan, Vesakoski kertoo.

Järjestelyt rutiinilla

Giga-sarjan finaalia isännöi Valkeakosken Haka. Seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Juha-Pekka Karjalainen sanoo kaiken olevan likipitäen valmista.

– Pidimme juuri eilen infotilaisuuden toimitsijoille ja urheilijoille. Suurin osa toimitsijoista oli mukana kaksi vuotta sitten, joten järjestelyt sujuvat varmasti hyvällä rutiinilla. Myös mukana olevat seurat ovat tismalleen samat kuin kaksi vuotta sitten. Numerojärjestyksen laitoimme sentään uusiksi, Karjalainen naurahtaa.

Hakan omaa finaalijoukkuetta Karjalainen luonnehtii pieneksi, mutta sisukkaaksi.

– Teemme yhteistyötä paikallisen jääkiekkoseuran kanssa, josta saimme osanottajia moneen lajiin. Pienellä paikkakunnalla tämä on juuri sellaista seurayhteistyötä kuin pitääkin.

Uusi katsomo ja nimi

Tera-sarjan finaalijärjestäjänä toimii toista kertaa Nokian Urheilijat. Kilpailujen johtajana toimiva Esa Kivioja sanoo tehtävien jaon sujuneen rutiinilla.

– Saimme toimitsijoiksi pitkälti samat ihmiset, jotka olivat mukana kaksi vuotta sitten. Kun hommat ja tekijät ovat tiedossa, järjestelyt ovat sujuneet kaikin puolin jouhevasti. Majoittujia tulee kolmesta seurasta ja yhteensä 150, hän kertoo.

Nokialla suorituspaikat ovat priimakunnossa. Kolme vuotta sitten uusittu kenttä on saanut myös uuden, katetun katsomon. Samalla kenttä sai myös uuden nimen.

– Nimi on nyt Tapio Rautavaaran kenttä. Sen kävi vihkimässä olympiavoittaja Tapio Korjus. Odotamme innolla kisapäivää ja toivotamme seurat lämpimästi tervetulleeksi Nokialle, Kivioja päättää.

Seuracup netissä

Seuracupin tuloksiin tästä