Tikan koulun 5C viihtyi aiturimestari-Lakan opissa

Tikan koulun 5C viihtyi aiturimestari-Lakan opissa

Aitajuoksija Elmo Lakalla oli kotoinen olo Tikan koulun 5C-luokan kanssa Kuokkalan Graniitti –liikuntatilassa Jyväskylässä. Liikuntapainotteinen luokka voitti Hesburgerin H-hetki ohjelman kummiurheilijan treenipäivän ja otti siitä kaiken irti.

– Ihan mahtava päivä. Oli mukava, kun lapset olivat aktiivisia. Kukaan ei arastellut ja saatiin yhdessä hieno homma kasaan, Lakka sanoi.

Luokka lämmitteli hippaleikillä. Sen jälkeen Lakka ja hänen apurinaan toiminut Katri Ruuskanen vetivät treenipisteissä aitajuoksua, pituushyppyä ja keihäänheittoa.

– Juoksupisteellä keskityttiin tietysti aitajuoksuun. Se haastaa kehoa monella tapaan. Harjoitteet otettiin hienosti vastaan. Oli hienoa huomata, että lapset tykkäsivät perinteisistä yleisurheilulajeista, Lakka sanoi.

Treenipäivä maistui taitoluistelua harrastavalle 11-vuotiaalle Emilia Kuroselle.

– Mukava ja kiva päivä. Elmo osasi opettaa hyvin ja oli iloinen. Itse tykkäsin juoksusta ja pituushypystä, Kuronen sanoi.

Mikä treenipäivässä oli parasta?

– Se on kivaa, kun saan opetusta noin hyvältä urheilijalta. Osaa sitten tehdä asioita paremmin.


heseelmolakka_017.jpg

,

Aamupala ja suosikkijoukkue kiinnostivat

Treenipäivänä aikana luokka pääsi myös tenttaamaan kummiurheilijaa: Mitä syöt aamupalaksi, mikä on suosikkijoukkueesi jääkiekossa, miten harjoittelet ja mitä kaikkea harrastit lapsena, kyseltiin.

– Aamulla syön puuroa, yleensä kaurapuuroa ja jos haluan jotakin spesiaalia, syön suklaamuroja. Suosikkijoukkue SM-liigassa on KooKoo, mutta seuraan myös NHL-liigan Florida Panthersin otteita, Lakka vastaili.

Keskustelua virisi myös liikunnallisen elämäntavan merkityksestä ja kevään Hese-kisoista, johon valmistautumista Lakka evästi muutamilla vinkeillä.

,


heseelmolakka_048.jpg

,

Lakka: Kaikki oppivat hienosti

Lakka ja Katri Ruuskanen jättivät opettaja Pasi Hautalan johtaman luokan vaikuttuneena. Monien eri lajien kuten alppihiihdon, taitoluistelun, yhdistetyn ja cheerleadingin harrastajista koostuvan luokan hyvä henki ja liikuntataidot jäivät mieleen.

– Lapset olivat aktiivisia ja keskittyivät hyvin. Tosi mukava päivä, Ruuskanen sanoi.

Lakka oli samaa mieltä.

– Kaikki oppivat hienosti kaikki harjoitteet. Se kiinnitti huomiota, kuinka tasaväkinen luokka oli. Tyttöjen ja poikien välille ei syntynyt eroa treenipisteillä ja eikä lopussa, kun pelattiin tytöt poikia vastaan, Lakka tuumi.

,


heseelmolakka_003.jpg