Tiia Kuikka ennätysvauhdissa Dudincessa, Kiinassa käveltiin ME-vauhtia

Tiia Kuikka paransi reilun minuutin 20 kilometrin kävelyn ennätystään Dudincen kansainvälisessä kilpailussa Slovakiassa lauantaina. Kuikka käveli matkan ajassa 1.38.03 ja oli kilpailussa 21.  Voiton vei Meksikon Valeria Ortuno ajalla 1.29.11.

– Tuollainen 1.38-aika oli sitä mitä haaveilin. Jalkojen puolesta tuntui hyvältä, vaikka oli vähän epävarma fiilis talviharjoittelun jäljiltä ja kun olen viime vuodesta lähtien rakentanut kuntoa lyhyiden matkojen kautta, Kuikka sanoi.

Talviharjoittelulla Kuikka viitasi siihen, ettei kotipaikkakunnalla Parikkalassa ole mahdollisuuksia harjoitella hallissa, joten hän on treenannut paljolti juoksumatolla.

– Sen jälkeen on oma haasteensa saada tekninen puoli toimimaan kilpailussa. Nyt pidin leirin ennen Dudinceen tuloa Pajulahdessa ja siitä oli apua, Kuikka totesi.

Dudincessa Kuikka tuli puolimatkaan alle 1.38:n loppuaikaa lupailevassa vauhdissa.

– Kilpailun toisella puolikkaalla pisti kylkeen ja oli vatsakramppia joillakin kierroksilla. Siksi vauhti vähän jojoili, Kuikka sanoi.

Tokion paikka tavoitteena

Dudincen kilpailu oli Kuikalle onnistunut lähtölaukaus rankingpisteiden keruulla. Tavoitteena on paikka Tokion olympiakisojen naisten 20 kilometrin kilpailuun.

– Täältä halusin saada hyvät pohjapisteet rankingiin. Saa nähdä, miten jatkossa kisoja järjestetään, mutta tavoite on saada ajoissa rankingiin ainakin kolme onnistunutta kilpailua, Kuikka sanoi.

Rankingpisteitä Kuikka hakee seuraavaksi rankingkilpailusta Espoosta huhtikuussa ja kilpakävelyn Euroopan joukkuemestaruuskilpailusta, joka pidetään toukokuun puolivälissä Tshekin Podebradyssä.

Yang Jiayu käveli ME:n Kiinan mestaruuskisoissa

Yang Jiayu voitti maantiekävelyn Kiinan mestaruuden Huangshanissa ME-ajalla 1.23.49. Aiempi maailmanennätys koheni 49 sekunnilla.

Kilpailun voittotaistossa Yang kukisti selkeästi matkan olympiavoittajan Liu Hongin, joka oli toinen ajalla 1.24.27. Sekin alitti aiemman ME:n. Yang voitti 20 kilometriä kesän 2017 MM-kisoissa.

Kolmanneksi kilpailussa käveli MM-mitalisti Qieyang Shenjie ennätyksellään 1.24.45. Koskaan aiemmin naisten 20 kilometrin kilpailussa koko kärkikolmikko ei ole kävellyt alle tunnin ja 25 minuutin.

Miesten 20 kilometrin Kiinan mestaruuden voitti Wang Kaihua maansa ennätyksellä ja kaikkien aikojen kolmosajalla 1.16.54.