Thomas Röhler vetää keihäskoulun joulukuussa Savonlinnassa

Thomas Röhler vetää keihäskoulun joulukuussa Savonlinnassa

Keihäänheiton olympiavoittaja ja tuore Euroopan mestari Thomas Röhler toimii keihäskoulun rehtorina Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa 7-9. joulukuuta.

Saksalainen mestariheittäjä vetää yleisöluennon ja harjoituksia valmentajansa Harro Schwuchowin kanssa. Keihäskoulu on avoin kaikenikäisille kahdeksanvuotiaista aikuisiin.

– Keihäänheitto on hyvin yksilöllinen urheilumuoto. Harjoittelun yksilöllisyyteen on kiinnitettävä erityistä huomioita varsinkin, jos lahjakkuuksia ei ole paljon. Jokaiselle nuorelle pitää löytää oma tapa lähestyä keihäänheittoa. Siihen me tulemme keihäskoulussa keskittymään, Röhler sanoo.

– Toinen keskeinen asia on tekniikka. Varsinkin, kun ollaan siellä 14-16 ikävuoden haarukassa, tekemisen keskiössä pitäisi olla tekniikka, ei mikään muu kuten vaikkapa voima. Myös tähän tulemme kiinnittämään hyvin paljon huomiota.

”Hieno tunne, kun voi auttaa”

Röhler, 26, on lähivuosien menestynein keihäänheittäjä maailmassa. EM- ja olympiamenestyksen lisäksi hän on heittänyt neljänneksi Pekingin ja Lontoon MM-kisoissa 2015 ja 2017. Oma ennätys on 93,90.

Menestyksen taustalla on valmentaja-Schwuchowin kehittämä harjoitussysteemi, jossa yksilöllisyys, lajinomaisuus, toiminnallisuus ja urheilijan oppimiskyvyn kasvattaminen ovat kantavia teemoja.

Kaksikko on esitellyt Röhlerin harjoittelua Suomessa kahdesti aiemmin. He ovat tällä erää erittäin kysytty luennoitsijapari ympäri maailmaa.

– Meillä oli Jenassa Saksassa viikon mittainen JenJavelin -festivaali, jonne tuli heittäjiä eri puolilta maailmaa harjoittelemaan meidän kanssamme. Olen pitänyt treenileirin Loughboroughissa Englannissa, jonne olen menossa uudelleen, ja kyselyjä tulee myös muualta maailmasta ja Saksasta.

– Suomeen tulen aina mielelläni. Suomi on minulle ”keihäänheittomaa”. Se on hieno tunne, kun tuntee voivansa antaa jotakin nuorille heittäjille, vaikka koen vielä itsekin olevani sellainen, Röhler sanoo.

Kotimaan kärkiheittäjiä mukaan?

Tanhuvaaran Urheiluopistolla Röhlerin keihäskoulu jatkaa aiemmin Antti Ruuskasen vetämien keihäskoulujen sarjaa.

– Röhlerin ja Schwuchowin yleisöluento on avoin kaikille. Keihäskouluun ovat tervetulleita kaikki lajin harrastajat. Mukaan tavoitellaan myös lajin kotimaisia kärkinimiä, kertoo Tanhuvaaran Urheiluopiston valmennuskeskuspäällikkö Jarmo Hirvonen.

Keihäskoulun järjestää Tanhuvaaran urheiluopisto yhteistyössä Etelä-Savon Liikunnan, Etelä-Savon yleisurheilun ja Olympiakomitean kanssa.

Lisätietoja:

Jarmo Hirvonen

Valmennuskeskuspäällikkö, valmentaja/opettaja

040 766 1782

jarmo.hirvonen@tanhuvaara.fi

 


1d4_1690.jpg