Testaa yleisurheilutietosi, osallistu kilpailuun Seinäjoella

Testaa yleisurheilutietosi

Löytyykö sinulta yleisurheilutietämystä ja ripaus kilpailuhenkeä? Testaa tietämyksesi taso ja osallistu Kalevan kisojen yhteydessä Seinäjoella pidettävään Yleisurheilutietäjä 2017 -kilpailuun.

Kilpailu on kaksiosainen. Alkukılpailu järjestetään 22. heinäkuuta Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n tiloissa (Huhtalantie 2 60220 Seinäjoki) kello 12.00 alkaen. Loppukilpailu, johon pääsevät alkukilpailun kaksi parasta järjestetään myöhemmin samana päivänä Kalevan kisojen kisatorilla.

– Alkukilpailuun on kaikilla vapaa pääsy. Mitään ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Riittää, kun on paikalla kello 12:sta mennessä, kertoo Esa Kaihlajärvi, yksi kilpailun taustavoimista.

Yleisurheilutietäjä 2017 -kilpailun kysymykset laativat Kaihlajärvi, Jyrki Repola ja Vesa-Matti Peltola.

– Pääosa kysymyksistä koskettelee kotimaista yleisurheilua. Kilpailua ei ole suunnattu tulokset ulkoa muistaville muistihirmuille, eikä kilpailua varten kannata alkaa päntätä. Pitkäaikainen, aktiivinen yleisurheilun seuranta on avain menestykseen, Kaihlajärvi vihjaa.

Viime vuoden alkukilpailuissa kysyttiin esimerkiksi, mikä seura omistaa seurajoukkueiden Suomen ennätyksen 4 x 100 metrin viestinjuoksussa miesten ja naisten sarjoissa? Missä lajissa on parannettu naisten virallista ME:tä ennätykselliset 14 kertaa kalenterivuoden aikana, ja kuka eurooppalainen on voittanut useamman kuin yhden olympiakullan miesten kuulantyönnössä?

Vuosi sitten Oulun Kalevan kisojen Yleisurheilutietäjä 2016 -kilpailun voitti Joni Jäntti Savonlinnasta.