Tervon tekniikka loksahti kohdalleen: ”Kisaheittäminen on aina oma juttunsa” – Raju kisarupeama päätti Kososen huippukesän: ”Kausi toi paljon itsevarmuutta”

Moukarinheittäjät juhlivat Ruotsi-ottelussa kolmoisvoittoa myös sunnuntaina Krista Tervon johdolla. Tervo sai takkuisen kauden jälkeen tekniikan toimimaan ja voitti maaottelun kauden parhaalla tuloksellaan 73,09. Tulos on uusi maaotteluennätys.

Silja Kosonen päätti huikean kilpailukauden toiseen sijaan hyvällä tuloksella 72,98. Suvi Koskinen oli kolmas ja ylitti jälleen 70 metriä 70,56 kantaneella heitolla.

– Loppukesää kohti olen alkanut saada heittoa kuntoon, mutta kisaheittäminen on aina oma juttunsa ja tätä ennen en ole saanut heittoa kisassa osumaan. Tänään alkoi tulla pientä toivon kipinää, Tervo tuumi.

Mikä sitten sai heitot onnistumaan?

– Uskalsin lähteä heittoon rohkeasti, sain vauhdin pysymään ja sai tehtyä heiton loppuun asti, Tervo sanoi.

Kososen kilpailukausi päättyi rajuun kisaputkeen

Tyytyväinen oli Kosonenkin, joka päätti kauden alle 23-vuotiaiden Euroopan mestarina ja Budapestin MM-kilpailuista alkaneen tiukan ja onnistuneen kilpailuputken rasittamana.

– Puoleentoista viikkoon neljä kisaa, joten tämä oli hyvä suoriutuminen tähän kohtaan. En ihan näin kovaa kisaa odottanut, Kosonen sanoi maaottelusta.

Kosonen viittasi kisaputkella Budapestin MM-kilpailujen karsintaan, MM-finaaliin viidenteen sijaan ja Tampereen nuorten SM-kilpailujen voittoon.

– Aikamoinen kisarupeama tämä viimeinen puolitoista viikkoa. Just tänne selvittiin. Tähän se saa jäädä, Kosonen vahvisti, että onnistunut kilpailukausi on ohi.

– Kausi toi paljon itsevarmuutta. Tokion olympialaiset olivat vielä sellainen kisa, että jännitti enemmän kuin osasi nauttia. Mutta kyllä jo viime vuonna Eugenen MM-kisoissa ja Münchenin EM-kisoissa osasin jo nauttia. Ja tänä kesänä olin oma itseni siellä kentällä. Tasokin on nousut. Jokainen kisa oli yli 70 metrin.

Tyytyväisenä päätti erinomaisen kilpailukauden myös Suvi Koskinen.

– Sain repäistyä yli 70 metriä, joten ihan tyytyväinen olen, Koskinen sanoi.