Tervon huippuheitto säväytti: Sain heitettyä sinne minne pitkin – Kangas löysi pidon vasta viimeisellään

Krista Tervo säväytti Myyrmäessä voittamalla naisten moukarinheiton loistotuloksella 71,35. Se jää 64 senttiä hänen aiemmin tänä vuonna tekemästään Suomen ennätyksestä ja on Suomen kaikkien aikojen toiseksi pisin moukarikaari.

– Kiva kun sain heitettyä sinne minne pitikin, Tervo hehkutti.

Miesten kilpailun voitti viimeisellä yrityksellään 76,41 heittänyt Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli toinen ennätyksellään 74,46.

Tervo: Sellainen 72 plus voisi mennä

Tervolta mitattiin ensimmäisellä heitolla syntyneen voittotuloksen lisäksi vain 67,39 kantanut heitto, mutta rikki menneistä varsinkin viimeinen oli pitkä kaari.

– Olen tyytyväinen siihen, että sain heitettyä pitkälle vielä viimeisellä, vaikka se meni  rikki. Tiedän, että tarvittaessa pystyy heittämään pitkälle vielä silloin, Tervo sanoi.

Karhulan Katajaisia edustava Tervo on SE-heitollaan kesän maailmantilastossa kuudentena ja olisi Vantaan voittoheitollaankin yltänyt kahdeksannelle sijalle.

– Heitto kulki nyt teknisesti hyvin, ei ollut mitään ongelmia. Mutta ehkä meni välillä yliyrittämisen puolelle, kun halusin alkaa heittää kovaa. Sen kun joskus vielä oppisi, että heittäisi kovaa, mutta rennosti, Tervo hymyili.

Paljonko kesän parhaassa on vielä parantamiseen varaa tällä erää?

– Ehkä sellainen 72 metriä plus voisi mennä, Tervo sanoo.

Kosonen varmassa kunnossa

Suomen ennätystä hätyytteli myös toiseksi heittänyt Someron Esa Silja Kosonen. Hän oli toinen tuloksella 67,88. Hänen aiemmin tänä kesänä Somerolla heittämänsä 19-vuotiaiden SE on 67,99

Kosonen, 17, oli jälleen mahtavan varmassa vedossa. Sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat 66,49 ja 66,25. Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen oli kolmas hyvällä tuloksella 63,87.

Kangas: Viisi ensimmäistä oli sähläämistä

Miesten kilpailun voittanut Aaron Kangas on tällä kaudella heittänyt 77,09. Vantaalla hän kaivoi esiin vahvat kilpailijan taitonsa ja onnistui viimeisellä yrityksellään tuskailtuaan sitä ennen liukkaassa ringissä.

– Viisi ensimmäistä heittoa oli sellaista sähläämistä, kun kenkä ei meinannut pitää ja koko ajan lipsui. Kokeilin kahta kenkäparia, Kangas sanoi.

Kangas oli tulokseen sikäli tyytyväinen, että meneillään on vielä kova harjoitusjakso,

– Treenit ovat menneet hyvin. Kovaa on edelleen treenattu. Yhtään ei ole vielä herkistelty, Kangas sanoi.

Toiseksi heittänyt Aleksi Jaakkola kohensi viime vuonna heitettyä ennätystään 46 senttiä tulokseen 74,46. Se ei vielä ole samalla tasolla Jaakkolan treeniheittojen kanssa.

– Nyt se alkoi olla jo heittämisen näköistä, eli sinne päin, vähän laajempaa, Jaakkola tuumi.

Someron Esan Henri Liipola oli kolmas tuloksella 72,71.

Myyrmäki, Vantaa:

Kultainen Keihäs:

Naiset, moukari: 1) Krista Tervo KarhKa 71,35, 2) Silja Kosonen SomEsa 67,88, 3) Kiira Väänänen VarpaisjVi 63,87, 4) Suvi Koskinen KauhajKa 63,69.

Miehet, moukari: 1) Aaron Kangas KankaanpSL 76,41, 2) Aleksi Jaakkola VehmaistU 74,46, 3) Henri Liipola SomEsa 72,71, 4) Marco Kammer HIFK 63,48.