Tervo moukaroi Kankaanpäässä yli 71 metriä: ”Viime kesään nähden on tullut selvää kehitystä”

Karhulan Katajaisten moukarinheittäjä Krista Tervo avasi kotimaisen kilpailukauden vahvasti. Aiemmin keväällä Portugalissa SE:n 74,40 heittänyt Tervo voitti Tour de Hammer -kilpailusarjan avauksen Kankaanpäässä tuloksella 71,46, joka on Suomen kaikkien aikojen 10:nneksi paras kilpailutulos.

Tervo itse on aiemmin kuudesti heittänyt tätä pidemmälle ja Silja Kosonen kolmesti.

Turun Urheiluliiton Silja Kosonen oli Kankaanpäässä toinen 69,08 kantaneella heitolla ja Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen kolmas heitettyään 65,76.

Tervoa kilpailun voittotulos tyydytti, vaikka sarja ei vielä ollut toivotun tasainen.

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvää tekemistä, mutta myös vaihtelua. Kilpailussa heittäminen oli sellaista kuin harjoituksissakin. Kun heitto osuu kohdalleen, menee todella hyvin. Ja kun ei osu, sitten ei myöskään lennä, Tervo sanoi.

– Viime kesään nähden on tullut selvää kehitystä. Sen tuntee, että tulee helpommin metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu kohdalleen.

SE-heitto ei kasannut paineita

Tervon mukaan Portugalissa maaliskuussa syntynyt Suomen ennätys ei kasannut paineita onnistua yhtä hyvin jokaisessa kilpailussa.

– Olen ajatellut asian niin. Hienoa, kun vihdoin tuli oikeasti pidempi kaari. Mutta samalla pitää muistaa, etteivät kaikki heitot voi olla 74-metrisiä. Tämä on vielä enemmän perustason hakemista, Tervo totesi alkukauden kilpailuista.

Kankaanpäässä Tervon sarjan toiseksi ja kolmanneksi pisimmät heitot kantoivat reilut 67 metriä.

– Tekniikassa on vielä sellaisia pikkujuttuja. Menen ensi viikosta alkaen taas kesäksi Kotkaan. Pääsen siellä Jukan kanssa pohtimaan asioista, joten eiköhän sitten saada kaikki kuriin, Tervo viittasi valmentajaansa Jukka Vihtoseen.

Kosonen: ”Ihmettelin, että sain noinkin huonoilla heitoilla noinkin pitkälle”

Silja Kosonen heitti keväällä Portugalin helteessä 69,26 ja nyt Kankaanpään kylmän tuulen ryydittämässä säässä likimain samoille lukemille.

– Tähän kilpailuun ei ollut oikein mitään odotuksia. Heitot ovat menneet treeneissä hyvin, vaikka huonompiakin päiviä on tullut. Siihen nähden hyvä kisa, kun tässä on ollut vielä aika kovaa treeniä alla, vaikka tähän kisaan vähän treeniä kevennettiinkin, Kosonen sanoi.

Teknisesti Kosonen ei ollut heittoihinsa tyytyväinen.

– Ihmettelin, että sain noinkin huonoilla heitoilla noinkin pitkälle. Kilpailun alussa oli vaikeuksia, Viides heitto oli teknisesti paras. Se tuntui tosi hyvältä, muttei siinä moukari kuitenkaan lentänyt pitkälle..

Väänänen: ”Paras kauden avaus pitkään aikaan”

Kiira Väänänen heitti neljästi yli 65 metrin ja parhaimmillaan 65,76. Se oli häneltä vahva kotimaan kesäkauden avaus.

– Olisin toivonut pidempää heittoa. Mutta kyllähän tuo kisa tasosta kertoo. Ja siitä, että viime vuodesta on menty eteenpäin. Nyt pitää vielä harjoitella kilpailemista eli sitä miten heitetään täysillä eikä tuollaisia harjoitusheittoja, Väänänen ruoti kilpailuaan.

– Vaikka täysillä heittää, moukaria pitäisi malttaa viedä yläkropalla rennosti. Sitä pitää harjoitella, mutta oli tämä paras kauden avaus pitkään aikaan.

Noormarkun Nopsa Kati Ojaloo taisteli paikasta kärkikolmikossa läpi kilpailun ja oli lopulta neljäs heitettyään 65,02.

 

KANKAANPÄÄ 15.5.2022 Kankaanpään moukarikarnevaali

Miehet,

Moukari: 1) MYÖHEMMIN TÄNÄÄN.

Moukari (6 kg): 1) Arttu Härkönen SavRi 68,38.

Naiset,

Moukari: 1) Krista Tervo KarhKa 71,46, 2) Silja Kosonen TuUL 69,08, 3) Kiira Väänänen VarpaisjVi 65,76, 4) Kati Ojaloo NoormNo (Viro) 65,02, 5) Suvi Koskinen KauhajKa 62,33, 6) Aada Koppeli JKU 60,93, 7) Tytti Oikarainen PosPy 56,69, 8) Johanna Witka SomEsa 55,47. – Tervo (x, x, 67,54, 67,11, 71,46, 64,90). Kosonen (68,15, x, x, 69,08, 67,52, 68,04).

Moukari (3 kg): 1) Pinja Kärhä NoormNo 59,04, 2) Venla Kärhä NoormNo 54,76.