Tervo, Lakka ja Tuomilehto vauhdissa

Lakka supertuulessa 13

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka voitti Tähtikisarjan avauksessa Espoossa 110 metrin aidat lupaavalla ajalla 13,92. Lakan juoksun tuulimittauksessa oli kuitenkin ongelmaa, joten kauden kärkitulokseksi aika ei nouse. Espoon Leppävaaran kentällä puhalteli juoksun aikana myötätuuli.

Espoon Tähtikisat laji lajilta:

Miesten 100 metrin alkuerissä Lakka vei erävoiton myötätuulituloksella 10,51 (+2,8 m/s). Finaalissa hän hurjasteli voiton 3,8 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa loistoajalla 10,40. Kouvolan Urhelijoiden Markus Skyttä oli toinen ajalla 10,48 ja Porvoon Akilleksen 16-vuotias Lauri Tuomilehto kolmas ajalla 10,58.

– Ihan tyytyväinen olen kauden avaukseen. Nyt vaan pitää pystyä samoihin aikoihin sallitussa tuulessa, Lakka totesi 100 metrin vauhdistaan.

Lakalla on takanaan pitkä leiri Tenerifalla. Espoon kohtalaisen koleissa ja tuulisissa oloissa reipas lämpötilan vaihdos tuntui.

– Vähän se alkoi jo takareisissa tuntua, Lakka tunnusti.

Hyvässä kevätvirreessä on myös Tuomilehto, joka juoksi alkuerissä 10,68 (+2,8 m/s) ja finaalissa 10,58 (+3,8 m/s).

– Tuo toinen juoksu oli hyvä, Tuomilehto arvioi.

Suomen kaikkien aikojen nopein ennätyskelpoisessa tuulessa juostu 16-vuotiaiden 100 metrin aika on Juha Olavan juoksema 10,72.

Naisten 100 metrillä Turun Tovereiden Milja Thureson vei voiton kauden kärkiajalla 11,67. Se on myös hänen ennätyksensä ja rikkoo 22-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan. Tulos syntyi 1,8 metriä sekunnissa hönkineessä myötätuulessa.

 

Tervo heitti 19-vuotiaiden SE:n

Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti Espoossa naisten moukarin voittoon ennätyksellään 63,66. Tulos rikkoi myös Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Sini Latvalan vuonna 1999 heittämän 19-vuotiaiden SE:n 63,60.

Myös Tervon sarjan toiseksi pisin heittokin 63,32 kantoi selvästi yli hänen edellisen ennätyksensä. Tervon, 17, edellinen ennätys on Kaustisella SM-talvikisoissa pyörähdelty 60,24.

Ennätystään kohentelivat Espoossa myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Nurmijärven Yleisurheilun Heli ja Tiina Rinnekari. Heli , 20, kiskaisi 62,06, kun aiempi ennätys oli kolme vuotta sitten heitetty 61,37. Tiina, 18, heitti 60,10, kun aiempi ennätys oli hiljattain heitetty 59,08.

LIVE-Tulospalvelu


tuomilehto_lauri_1_of_1.jpg

17-vuotias Lauri Tuomilehto on tänä kesänä juossut miesten Suomen mestariksi Porvoon Akilleen pikaviestijoukkueen ankkurina.

,

Tuomilehto antoi myrskyvaroituksen

Porvoon Akilleksen Lauri Tuomilehto karisteli hallikauden muistot harteiltaan heti ulkoratakauden avauksessaan. Tuomilehto, 16, pinkoi hallissa 60 metriä huippuvauhtiam mutta junioreiden SM-kisoissa Turussa varmalta näyttänyt mestaruus jäi saamatta vilppilähdön takia.

Espoon Leppävaarassa Tuomilehto antoi myrskyvaroituksen pinkomalla kaksi lujaa myötätuulitulosta. Alkuerässä hän viiletti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakan vanavedessä toiseksi ajalla 10,68. Finaalissa hän oli kolmas uransa nopeimmalla 100 metrin ajalla 10,58.

Alkueräjuoksussa myötätuulta oli 2,8 metriä sekunnissa ja loppukilpailussa peräti 3,8 metriä sekunnissa.

– Tuo toinen juoksu oli hyvä, Tuomilehto arvioi.

Kummassakin juoksussaan Tuomilehto otti startin varman päälle.

– Varsinkin ensimmäisessä kilpailussa ajattelin, että pysyn telineissä ja odotan laukauksen.

Finaalissa Tuomilehto sai juoksun lähdön jälkeen kulkemaan mainiosti.

– Jalka liikkui jo rennommin. Se oli paljon parempi juoksu.

Tuomilehdon vauhti oli Espoossa sitä luokkaa, että kesän mittaan Juha Olavan kaikkien aikojen paras suomalaisaika 100 metrillä 10,72 jää historiaan.

 – Tavallaan tässä tuli jo kauden tavoitteet saavutettua, kun pääsin alle 10,70:n, Tuomilehto veisteli.

Todellisuudessa juoksijan tavoitteena on kesän kuluessa pystyä samaan ennätyskelpoisessa tuulessa. Se on melkoista vauhtia, kun 16-vuotiaiden Euroopan tilaston kärkiaika tällä haavaa on 10,64.

 

,