Tervo, Koskinen, Wecksten, Holttinen, Kakko, Hurske ja Määttänen jatkoon

Tervo juniori-SE:llä MM-finaaliin: "Ei mikään nappiheitto"

Moukarinheittäjä Krista Tervolle riitti kaksi heittoa finaalipaikkaan 22-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Tervo voitti karsinnassa toisellaan, joka kantoi 67,98. Karsintaraja oli 64,50.

Tervo ensimmäinen heitto epäonnistui, mutta toinen toimi.

– Ensimmäisessä meni vähän kaikki pieleen. Se oli kuitenkin hyvä jännityksen purkaja. Toiseen heittoon sain hyvän rentouden. Siinä ei enää ollut kiskomista, eikä mitään muutakaan vikaa. Rennon letkeä heitto, Tervo sanoi.

Tervo on tällä kauden kohentanut roimasti ennätystään. Hän heitti hiljattain Kaustisen moukarikarnevaaleilla 68,27. Lauantaiseen EM-finaaliin hän ei ole asettanut sijoitus- tai tulostavoitetta.

– Menen heittämään hyvää kisaa. Tekemään sellaista tulosta mihin pystyn, Tervo sanoi.

Suvi Koskinen heitti toisellaan 63,60, joka riitti karsinnassa 12. sijaan vei heittäjän finaaliin.

– Sai jännittää ihan kunnolla karsinnan loppuun asti, Koskinen huokaili.

Koskisen avausheitto epäonnistui ja kolmas kantoi 62,56.

– Lämmittelyssä tuntui hyvältä ja rennolta. Ensimmäisessä karsintaheitossa hätäilin ja se meni verkkoon. Toinen oli sellainen, nyt on pakko saada tulos –heitto ja aika jäykkä. Kolmannessa heitossa oli samaa vikaa kuin toisessa. Sekään ei oikein lähtenyt jengoilleen, Koskinen sanoi.

Tervon ja Koskisen mielestä EM-kisarinki on aavistuksen hidas, mutta loppukilpailuun Koskinenkin lähtee luottavaisena.

– Siellä ei ole kuin voitettavaa. Saa rennosti heittää, heittäjä tuumi.

Inga Linna heitti ensimmäisellään 60,57. Se jäi hänelle karsinnan parhaaksi. Hän oli 21. ja putosi loppukilpailusta.

Hurske välieriin, Wecksten, Holttinen ja Kakko finaaliin

Miesten seiväshypyn karsinnassa Tomas Wecksten ylitti 525 ensimmäisellään ja jakoi karsinnan kärkipaikan neljän muun hyppääjän kanssa. Saman korkeuden ylitti karsinnan viidennen sijan jakanut Tommi Holttinen.

Urho Kujanpään ylitti viisi metriä, mutta 515 ei enää mennyt. Hän oli 16:s ja putosi jatkosta.

Naisten korkeushypyssä Elina Kakko ylitti 179 ensimmäisellään ja eteni loppukilpailuun. Kisa päättyi korkeuteen 179, jonka ylitti kaikkiaan 11 hyppääjä. Kakko on tällä kaudella ylittänyt 181.

Gabriela Kosonen meni karsinnassa 175, mutta oli kolmastoista, eli ensimmäinen loppukilpailusta pudonnut hyppääjä.

Määttänen välieriin, Koistinen karsiutui täpärästi

Naisten 400 metrin aidoissa Eveliina Määttänen juoksi kauden parhaansa 58,85, joka vei aikavertailusta välieriin. Emma Koistisen juoksu ei onnistunut aivan parhaalla tavalla. Ajalla 59,77 hän oli ensimmäinen jatkosta pudonnut, eli 17:s. Jatkoon aikavertailusta riitti 59,66.

– Aika huono juoksu. Sipsuttelin ainakin kolmelle aidalle. Aloitin aika reippaasti, ehkä se sipsuttelu johtui osittain siitä. Välierissä tavoitteena on ennätys, Määttänen tuumi.

– Nyt ei vaan kulkenut, Koistinen harmitteli.

Määttänen ja Koistinen olivat omissa erissään neljänsiä. Määttäsen erän voitti Italian Ayomide Folorunso ajalla 57,48. Koistisen erän vei Unkarin Rebecca Sartori ajalla 58,12.

Alkuerien nopein oli Saksan Jackie Baumann ajalla 56,96. Naisten 400 metrin aitojen välierät juostaan lauantaina.

Hurske välieriin, Kantele otti vilppilähdön

Reetta Hurske juoksi välieriin naisten 100 metrin aitojen alkueristä. Hän oli erässään toinen sivuten kauden parastaan 13,47.

Erän voitti Ranskan Laura Valette alkuerien nopeimmalla ajalla 13,26. Erä juostiin 1,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötäisessä. Saman ajan Valetten kanssa juoksi alkuerissä myös Holannin Nadine Visser.

Cecilia Sandell oli alkuerässään viides ajalla 13,96, eikä mahtunut jatkoon. Alkueristä jatkoon meni erien kolme parasta ja neljä aikavertailusta, josta jatkoon vaadittiin 13,64. Sandellin erän voitti Unkarin Luca Kozak ajalla 13,39. Myötätuulta juoksussa oli 0,5 metriä sekunnissa.

Victor Kantele otti 110 metrin aitojen alkuerissä vilppilähdön ja siirrettiin radan sivuun. Suomen joukkue teki diskauksesta protestin, jota ei vielä käsitelty

Naisten 100 metrin aitojen välierät juostaan kello 21.32 Suomen aikaa tänään illalla.

Live-lähetykset kisasta Euroopan Yleisurheiluliiton sivulla www.european-athletics.org