Teräsmies-Lakka sai juoksunsa jengoilleen

Teräsmies-Lakka sai juoksunsa jengoilleen

Elmo Lakka esiintyi hiljan instagram-tilillään teräsmiespaidassa ja viesti juoksuvauhdin kasvaneen. Växjössä viesti todentui, kun Lakka pyyhkäisi maajoukkuepaidassa 60 metrin aidat omaan ennätysaikaansa 7,76.

– Sadasosan tappio ruotsalaiselle jäi harmittamaan. Muuten se oli aika lailla nappijuoksu, Lakka tunnusti.

Juoksun voitti Ruotsin Alexander Brorsson, jonka Lakka peittosi kuudella sadasosalla syksyn Ruotsi-ottelun 110 metrin aidoissa. Kaksikon taistoille on luvassa jatkoa ensi kesänä.

– Kesän tavoite on juosta kova aika Amsterdamin EM-kisoissa. Jos saan juoksun lopun kulkemaan, 13,6-alkuinen aika on mahdollinen, Lakka uskoo.

Jyväskylässä asuva väkivahva aituri on päässyt liikuntatieteen opinnoissaan puoliväliin. Hallikausi on jonkinlainen puolivälin krouvi kohti kesän kisoja. Juuri nyt EM- ja olympiasuven näkymä on kirkas.

– Mitään ei oikeastaan ole harjoittelussa muutettu viime vuodesta. On vain pyritty yksinkertaistamaan hommaa, se on avain kehitykselle, Lakka sanoo.

Lakka, 22, juoksi viime talvena 60 metrin aidat 7,81 ja pinkoi kesällä 110 metrin aidat 13,81. Sileän nopeuttakin on, mutta leipälajissa 110 metrin aidoissa haasteena on saada juoksun loppu kulkemaan yhtä hyvin kuin alkumatka.

– Paljon on tehty liikkuvuutta ja määräharjoittelua, eli aitoja on juostu paljon ja sitä kautta haettu rentoutta ja helppoutta juoksuun, Lakka sanoo.

MM-hallit eivät pyöri ajatuksissa

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan juoksijan taustavoimat ovat valmentajat Jari Eronen ja Antti Haapakoski. Eronen tekee ohjelmat ja ex-huippuaiturina Haapakoski mestaroi lajiharjoittelua.

Kuluvan talven treeneissä juoksu on kulkenut hyvin.

– Växjössä onnistuin ensimmäisen kerran tänä talvena pitämään paketin kasassa myös kilpailussa, Lakka sanoo.

Lakan seuraavat kilpailustartit ovat Tampereen SM-halleissa 27.-28. kuluvaa kuuta.

Växjön ennätys toi aiturin 0,04 sekunnin päähän maaliskuisten MM-hallien tulosrajasta. Matkaa Yhdysvaltain Portlandiin Lakka ei silti ole alkanut suunnitella.

– Katsotaan, jos saan tulosrajan rikki. Se pitää rikkoa ennen kuin kannattaa ajatella pidemmälle.