Tenhunen kolmas, Niemi neljäs Faron katujuoksussa

Tenhunen kolmas

Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen juoksi kolmanneksi Portugalin Faron katujuoksun 6,5 kilometrin kilpailussa. Naisten sarjassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Janette Niemi oli 4,5 kilometrillä neljäs.

Kummallekin suomalaisjuoksijalle Faron kilpailu oli yksi meneillään olevan Portugalin harjoitusleirin kovista harjoituksista.

– Leirillä on tullut tehty hyviä harjoituksia. Siksi päätin lähteä tekemään yhden tällaisen kisatyylisen treenin. Juoksin viime viikolla 170 kilometriä. Sen päälle kisassa oli oikein hyvä kulku, Tenhunen sanoi.

Miesten kilpailun voitti Viron Olavi Allase ajalla 20.06. Tenhunen ja toiseksi juossut Portugalin Djau Mussa saivat saman ajan 20.15.

Niemi taittoi naisten matkan ajassa 17.04. Sarjan voittoon juoksi Portugalin Vera Fernandes, joka ehti maaliin ajassa 15.24.

– En yleensä juokse näin pitkiä matkoja, mutta se oli hyvä ylimatkan harjoitus, joka tuli hyvään saumaan, Niemi sanoi.

Niemen kuten Tenhusenkin harjoitusleiri on luistanut hyvin.

– Tosi hyvin on mennyt. Kaikki treenit ovat onnistuneet ja vedot menneet tavoiteaikoihin. Se lupaa hyvää kesää ajatellen, Niemi sanoi.

Portugalin harjoitusleirillä on Rami Virlanderin johdolla nuorten maajoukkuejuoksijoita ja muita maajoukkuetasoisia juoksijoita.

Faro, Portugali:

XLVII Grande Premio dos Reis -katujuoksu:

Miehet 6,5 km: 1) Olavi Allese Viro 20.06, 2) Mussa Djau Portugali 20.15, 3) Miika Tenhunen Suomi 20.15.

Naiset, 4,5 km: 1) Vera Fernandes Portugali 15.24, 2) Patricia Serafim Portugali 15.35,…4) Janette Niemi Suomi 17.04.