Tekniikkamurheet Killisen kiusana NCAA:n mestaruuskisoissa – Guttormsen ylitti kuusi metriä – McLeod ponkaisi 840

Sara Killinen päätti talven painonheittokauden Yhdysvaltain yliopistomestaruuskilpailuissa 12. sijaan. Killinen heitti 21,23, joka ei aivan riittänyt paikkaan kolmelle viimeiselle kierrokselle. Kilpailu käytiin Albuquerquessa New Mexicon osavaltiossa.

Killisen pisin heitto syntyi toisella kierroksella, kaksi muuta toivat tuloslistaan ruksin. Killinen on tällä kaudella heittänyt halliratojen Suomen ennätyksen 22,66.

– Muutaman sijan sijoitus parani viime vuodesta, mutta pettynyt olen, Killinen totesi.

Killisen mukaan kilpailussa oli kiusana tekniikkavirhe, joka vaivaa myös moukarinheitossa. Ongelma pyritään korjaamaan ennen kuin kilpailukausi moukarinheitossa alkaa huhtikuussa.

– Onneksi nyt pääsee täysillä treenaamaan moukarinheittoa, että saan tekniikan paranemaan ennen kuin kilpailukausi alkaa. Painonheitto on moukarinheittoon verrattuna niin erilaista ja nyt sitä on ollut kaksi heittoharjoitusta viikossa, Killinen sanoo.

Painonheiton Albuquerquessa voitti Yhdysvaltain Jalani Davis, 23, tuloksella 24,51. Hänen paras tuloksensa moukarinheitossa on 69,53. Kuulassa hän työnsi kuluvalla hallikaudella ennätyksekseen 18,43.

Guttormsen ylitti kuusi metriä – –

Muissa lajeissa Norjan Sondre Guttormsen voitti Albuquerquessa miesten seiväshypyn ylitettyään kuusi metriä, joka on Norjan ennätys. Guttormsen voitti viime viikonvaihteessa Euroopan hallimestaruuden ylitettyään 580.

Miesten pituushypyn voitti Jamaikan Carey McLeod, joka ponkaisi 840. Tuloksella McLeod nousee kuluvan hallikauden tilastokakkoseksi. Hänen aiempi halliennätyksensä oli 826 ja toissa vuodelta. Ulkoradoilla McLeodin ennätys on 834. McLeod kilpailee pituushypyssä ja kolmiloikassa, jossa hänen ennätyksensä on 17,17.

Kovatasoisessa mestaruustaistossa Yhdysvaltain Cameron Crump oli toinen ennätyksellään 839 ja hänen maanmiehensä Jeremiah Davis kolmas 837 kantaneella hypyllä. Jamaikan Wayne Pinnock oli kolmas tuloksella 833. Kaikkiaan seitsemän miestä ylitti kilpailussa kahdeksan metriä.

Loistotuloksia syntyi naistenkin pituushypyssä. Sen voitti Yhdysvaltain Jasmine Moore, joka ponkaisi ennätyksensä ja hallikauden maailmantilaston kärkituloksen 703. Mooren aiempi ennätys oli 691. Sen hän ponnisti helmikuun lopussa.

Moore, 21, voitti viime vuonna NCAA:n mestaruudet pituushypyssä ja kolmiloikassa halli- ja ulkoradoilla. Hän on talven mittaan kimmahdellut kolmiloikassa 14,44.

Jamaikan Ackelia Smith oli pituushypyssä toinen tuloksella 688 ja Yhdysvaltain Claire Bryant kolmas samalla tuloksella 688.