Tekniikkaa muuttanut Mäkinen: 650 on ensi kesän "pakkotavoite"

Tekniikkaa muuttanut Mäkinen: 650 on ensi kesän "pakkotavoite"

Santo Antonion harjoituskeskuksessa Portugalissa puurtavalle pituushyppääjä Emmi Mäkiselle treeni maistuu silmin nähden.

– Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kisat on tämän kesän ykkösjuttu ja sitten Kalevan kisat. Innolla odotan molempia, Mäkinen sanoo.

Valmentajansa Timo Kivisen kanssa Mäkisen tavoite on ottaa ponnistuksessa kaikki irti Mäkisen nopeudesta. Sitä haetaan talvella tehdyllä tekniikan muutoksella. Hyppyyn lisättiin Kivisen ohjeistamana saksaus.

– Emmi on sen verran nopea,  että aiemmassa tekniikassa ongelmana oli juoksurytmin jatkuminen. Ponnistuksessa tuli kiertoja, jotka kävivät jopa selälle. Nyt se menee luonnollisesti juoksun jatkumona, Kivinen sanoo.

– Tämä tuntuu paljon paremmalta kuin vanha tekniikka, eikä vanha ole tullut takaisin yhtään, Mäkinen vakuuttaa.

Mäkisen, 21, nopeus ja voima jatkavat kehitystä, joten uuden tekniikan kanssa riittää vielä hiomista.

– Uudella tekniikalla on nyt päästy vauhtijuoksussa käyttämään 12 askelta. Emmillä 18 askelta on ollut normaalimäärä, mutta hänen nopeuspotentiaalilla mietitään jatkossa jopa 20 askelta, Kivinen tuumii. 

Aktiiviuran jälkeen fysioterapeutuksi

Personal trainer -koulutuksen pian päättävä reipas hyppääjä haaveilee fysioterapeutin urasta, mutta ensin yleisurheilusta otetaan kaikki irti.

– 650 pitää mennä ensi kesänä. Sen yli kaikki on plussaa, mutta 650 pitää mennä. Se on oikeastaan sellainen ”pakkotavoite”, Mäkinen sanoo.

Viime kesänä Mäkinen ponkaisi ennätyskelpoisessa tuulessa 633 ja myötätuulessa 634. Hallikaudella Mäkinen ei vielä oikein ehtinyt ponnistaa, mutta ponkaisi silti ennätyksekseen 634. 

Viime kesänä 100 metriä 11,88 pinkaissut hyppääjä nähdään juoksuradoilla myös tulevana kesänä.

– Ainakin satasta haluan juosta ja mennä vähän kiusaamaan pikajuoksijoita.

,


makinen_emmi-5508.jpg

Emmi Mäkinen avasi hallikauden yli kuuden metrin hypyllä Kuopiossa.