Teijulastako Kupittaan yleisön sankari?

Teijulastako Kupittaan yleisön sankari?

– Ehkä siitä pikkuinen kotietu tulee, Markus Teijula sanoo Turun Kupittaan 170 metrin jyrkkäkaarteisesta juoksuradasta.

Perjantaina alkavissa yleisurheilun SM-halleissa Naanantalin Löylyn juoksija on yksi kotiyleisön suosikeista. Hän pinkoo 19-vuotiaiden sarjassa 60 metriä sekä paraatimatkansa 400 ja 800 metriä. Niillä hän juoksi mestariksi viime viikonvaihteessa Jyväskylän SM-halleissa.

– Perjantain 60 metrillä katsotaan, kuinka nopeus on kehittynyt ja kuinka pitkälle päästään, Teijula sanoo.

Teijulan, 19, ennätys 60 metrillä on tammikuussa juostu 7,13. Sillä hän on ikäluokkansa kotimaan tilaston yhdeksäs. Lauantain 400 metrillä ja sunnuntain 800 metrillä hän on suosikki ja tilastoykkönen ajoin 49,10 ja 1.53,60.

– Odotan, että 400 metrillä Tuomas Lehtonen ja 800 metrillä ainakin seurakaveri Christian Vänttinen pistävät hanttiin, Teijula sanoo.

Teijula on tavannut kilpailla hallissa säästeliäästi. Tänä vuonna kisoja on ollut enemmän ja vauhti kesää ajatellen lupaavaa. 

– Olen pystynyt treenaamaan hyvin. Ei ole ollut loukkaantumisia. Nopeutta on pyritty kehittämään, Teijula kiteyttää hyvän hallivauhdin taustoja.

SM-hallien nuoret mestarit tähtinä Kupittaalla

Kupittaan kisojen kärkinimiä 17-vuotiaissa ovat tuoreet SM-hallien mestarit: 200 metriä voittanut Samuel Purola, korkeushypyn ykkönen Arttu Mattila ja seiväshypyn mestari Saga Andersson. Sarjan huippunimiin lukeutuu myös SM-hallien kuulantyönnössä kolmanneksi sijoittunut Arttu Korkeasalo.

Purola, 16, on 200 metrin 17-vuotiaiden Euroopan hallitilaston kärkimies ajalla 21,29. Mattila, 15, ylitti Jyväskylässä 208 ja Andersson taivutti 423.

19-vuotiaiden tähtiä ovat Teijulan ohella muiden muassa aituri Viivi Lehikoinen, sprintterilupaus Lauri Tuomilehto sekä seiväshyppääjät Elina Lampela ja Alina Strömberg. 22-vuotiaiden seiväshypyssä kohtaavat SM-halleissa 555 ylittänyt Urho Kujanpää ja Niko Koskinen. 60 metrillä iskevät yhteen SM-hallien mitalistit Samuli Samuelsson ja Markus Skyttä.

Kemppainen: Kehittyminen tärkeintä

Kolmen päivän aikana Turussa kilpailee 750 urheilijaa.

– Näissä kisoissa on paljon kesän 19- ja 22-vuotiaiden EM-kisoihin tähtääviä urheilijoita, mutta myös urheilijoita, joilla voi olla mahdollisuus taistella paikasta Lontoon MM-kisajoukkueessa. Seiväshyppy on se  laji, jossa nyt Turussa kilpailevia urheilijoita voi olla kaikissa ensi kesän arvokisajoukkueissa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

– Tärkeintä näille urheilijoille tässä vaiheessa on kehittyminen, omien ennätysten parantaminen. Se motivoi jatkamaan harjoittelemista.

Turussa kilpaillaan uusitulla Mondo-pinnoitteella. Turun Urheiluliiton järjestämissä kisoissa toimintaa pyörittää päivittäin 150 hengen vapaaehtoisjoukko.

Nuorten SM-hallien ranking

Aikataulu

Taustaa