Teijulalle toinen tupla, Rautelin, Rahkola ja Ikonen voittoon

Teijulalle toinen tupla

Hyvin syksyn ja talven aikana kehittyneen Markus Teijulan päänahka on haluttua tavaraa kesän kisoissa. Talven 400 ja 800 metrin kisoissa hän ei hävinnyt kertaakaan.

– Harjoittelussa on nyt panostettu enemmän 400 metriin, mutta molemmat lajit ovat ensi kesänä ohjelmassa, Teijula sanoi juostuaan nuorten SM-halleissa 19-vuotiaiden 800 metrin mestariksi.

Puolimailin mestaruus heltisi Kupittaan hallissa edellispäivän 400 metrin voiton ja ikäluokan halli-SE:n (48,80) jatkeeksi ajalla 1.55,22. Kolmen kilpailupäivän aikana hän eteni myös 60 metrillä välieriin.

– En ollut tyytyväinen 60 metriin, mutta 400 metrin Suomen ennätys korvasi sen hyvin, eikä tämä 800 metriä huono ollut, Teijula totesi.

Teijula kirmasi 800 metrillä kärjessä koko matkan. Seurakaveri Christian Vänttinen oli toinen ajalla 1.57,87 ja Sulkavan Urheilijoiden Konsta Hämäläinen kolmas (1.59,95).

Aiemmin tällä kaudella Teijula juoksi 400 ja 800 metrin mestariksi aikuisten SM-hallissa.

– Ei tämä hallissa kilpaileminen mukavalta tunnu. Nytkin on varmaan pari päivää kurkku kipeä, mutta kesää ajatellen ollaan aikataulussa, Teijula tuumi.

Rahkola kesti Pirskasen haasteen

Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola torppasi Kuopion Reippaan Juho Pirskasen toiveet 400 ja 800 metrin tuplamestaruudesta 22-vuotiaiden kilpailussa. Pirskanen voitti lauantaina 400 metriä ja lähti haastamaan Rahkola 800 metrin viimeisellä kierroksella, mutta jäi toiseksi ajalla 2.00,62.

Rahkola piti kärkisijan ajassa 2.00,16.

– Hain hyvä paikan 400 metriä ennen maalia. Pelkäsin, että Pirskanen tulee lopussa ohi, mutta ei tullut. Sain itse tehtyä hyvän 200 metrin kirin, Rahkola sanoi.

Aiemmin tällä kaudella Rahkola on juossut halliennätyksekseen 1.56,11. Hän oli Jyväskylässä SM-hallien 800 metrillä neljäs.

Kuopion Reipas otti kilpailusta kaksi mitalia, kun Sami Hänninen oli kolmas ajalla 2.01,15.

Rautelinille ensimmäinen 800 metrin kulta

Esbo IF:n moniottelija Jessica Rautelin pinkoi Turussa tuplamestariksi. Hän voitti lauantaina 400 metriä ja kisojen päätöspäivänä 800 metriä. Voittoaika taktiikkajuoksussa oli 2.22,62.

Juankosken Kuohun Aida-Linnea Kukila tarjosi Rautelinille lujan vastuksen häviten vain seitsemän sadasosaa. Pronssia juoksi Rautelinin seurakaveri Katariina Liipo. Rautelin siirtyi Liipon peesistä kärkeen, kun kello kilkatti viimeiselle kierrokselle.

– Juoksu tuntui tosi kevyeltä, ja taktiikka onnistui mainiosti. Juoksimme hitaasti. Monella meistä oli mahdollisuus voittaa, Rautelin tuumi.

Mestaruus 800 metriltä oli ottelijalle  uran ensimmäinen, aiemmin matkalta oli plakkarissa kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi.

– Olen odottanut 800 metrin mestaruutta ja nyt se tuli, Rautelin iloitsi.

Rautelin urakoi Turussa, hän sijoittui pituushypyssä viidenneksi halliennätyksellään 567 ja tavoittelee vielä mitalia 60 metrin aitajuoksussa.

Naisten 19-vuotiaiden 800 metrillä Heini Ikonen juoksi selvään voittoon ajalla 2.17,60. Hanna Frostdahl IF Drotista ja Haminan Pontevan Janette Niemi olivat toinen ja kolmas ajoin 2.18,22 ja 2.18,89.

Penttilä tyttöjen 1500 metrin mestariksi kaatumisesta huolimatta

Anni Penttilä ja Nathalie Blomqvist taistelivat ankarasti tyttöjen 17-vuotiaiden 1500 metrin mestaruudesta. Veikkolan Veikkojen Penttilä johti kilpailua jo 15 metrin erolla, mutta IK Falkenin Blomqvist lensi viimeisen kaarteen ja loppusuoran niin, että oli vähällä ohittaa Penttilän.

180-senttinen Penttilä hallitsi pitkällä askeleellaan kilpailua loppuun asti, vaikka kahdella viimeisellä kierroksella vilkuili taakseen huolestuneena.  Penttilän voittoaika oli 4.45,57 ja Blomqvistin hopea-aika 4.45,63.

-Kisa alkoi heikosti, kun kaaduin ruuhkassa heti ensimmäisessä kaarteessa. Pääsin kuitenkin nopeasti keulaan. Taktiikkani oli vetää kovaa vauhtia, koska loppukiri ei ole vahvuuteni, ja tiesin, että muut ovat nopeita. Loppusuoralla rutistin niin lujaa kuin pystyin. Vauhti ei enää noussut, mutta onneksi etumatka riitti, Penttilä kertoi.

Björn Stenvikin valmentama Penttilä juoksi viime kesänä 15-vuotiaiden Suomen ennätyksen 1500 metrin estejuoksussa.

Heikkilä hallitsi poikien 1500:tta metriä paukusta maaliin

Niklas Heikkilä jäi eilen 17-vuotiaiden poikien 800 metrillä toiseksi, mutta voitti tänään 1500 metriä. Heikkilä hävisi eilen Niko Viljolalle, mutta ei saanut tänään henkilökohtaista revanssia, koska Viljola juoksi 300 metriä.

Kuusankosken Urheiluseuraa edustavan Heikkilän voittoaika 1500 metrillä oli 4.09,32. Toiseksi tullut Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen hävisi hänelle viisi sekuntia.

-Se oli ihan perusvahva juoksu. Säntäsin heti paukusta kärkeen enkä päästänyt ketään ohitseni.  Aloitin reippaasti, rentoutin välillä ja kiristin taas viimeiset kolme kierrosta. Se oli hallittu juoksu, jutteli tyytyväinen Heikkilä.