Taylor: Kropassa on ME:n tarpeet, Perkovic: Jatkan vielä 10 vuotta

Taylor: Kropassa on ME:n tarpeet

Kiinan Bin Dong tuli amerikkalaisen kolmiloikkaajan Christian Taylorin avuksi Rion olympiafinaalissa, kun Taylorin viime kesän kuubalainen haastaja Pedro Pablo Pichardo oli sivussa.

Dong ponnisti ensimmäisellään 17,58, joka sai Taylorin syttymään. Hän paukutti ensimmäisellään 17,86 joka riitti uusimaan Lontoon neljän vuoden takaisen olympiavoiton.

– Enpä olisi uskonut, että ensimmäinen hyppy riittää voittoon. Olen todella kiitollinen Dongille, että hän teki alkuun pitkän hypyn, se todellakin herätti minut, Taylor tuumi.

Vuosi sitten Pekingin MM-kisoissa Taylor venytti kuubalaisen haastajansa innoittamana huikeat 18,21. Tänä vuonna hän ei ole hätyytellyt Jonathan Edwardsin ME-tulosta 18,29, vaikka se mielessä onkin.

– Minulla on todella paljon kunnioitusta tuota tulosta kohtaan, ja palo sen rikkomiseksi on kovempi kuin koskaan. Tiedän, että minulla on tarpeet kropassa sellaiseen hyppyyn, Taylor sanoi.

Amerikkalaisten kaksoisvoiton Rion loikkafinaalissa täydensi Will Clay toisella sijalla ja tuloksella 17,76. Se on pituushyppääjänä ja kolmiloikkaajana kilpailevan urheilijan ennätys. Clay oli toinen myös Lontoon olympialaisissa 2012. Kiinan Dongin avaushyppy riitti pronssiin.

Perkovic ei mieti lopettamista

Kiekonheittäjä Sandra Perkovic koki kahdesti saman kohtalon Rion kiekkoringissä. Pöytäkirjassa oli kaksi ruksia kahden kierroksen jälkeen niin karsinnassa kuin finaalissa. Kolmas heitto vei karsinnasta finaaliin, ja finaalissa kolmas heitto kantoi 69,21, joka toi voiton.

– Olin todella hyvin valmistautunut tähän kilpailuun. Aloin unelmoida tästä hetkestä jo Lontoon olympiavoiton jälkeen, kroatialainen sanoi.

Riossa aamupäivällä heitetyssä finaalissa kolmas heitto jäi hänelle ainoaksi mitatuksi. Päinvastoin kuin karsinnassa, sää oli suotuisa, joskin koko lailla tuuleton.

– Karsinnassa satoi ja nyt oli helle, joten palkintojen jaossa varmaan sataa lunta, Perkovic veisteli ja lupasi, että ura jatkuu.

– Melina Robert-Michon heitti nyt olympiahopeaa Ranskan ennätyksellä 66,73. Hän on 37-vuotias. Tuo esimerkki motivoi minuakin jatkamaan vielä 10 vuotta, hiljattain 26-vuotispäiviään juhlinut Perkovic sanoi.

Perkovic hävisi vuosi sitten MM-tittelin kuubalaiselle Denia Caballerolle, mutta on kuluvan kesän kisoissa ollut voittamaton. Hän heitti keväällä kaksi kertaa yli 70 metriä. Hänen kauden parhaansa on 70,88. Caballero oli Riossa kolmas heitettyään 65,34.

Gatlin: Kuin olisi harjoituksissa

Miesten 200 metrin alkuerissä kilpailun suosikeilla ei ollut vaikeuksia. Usain Bolt askelsi erävoiton ajalla 20,28, Justin Gatlinin viihtyi radalla 20,42 sekuntia ja poistui niin ikään erävoittajana. Yhdysvaltain LaShawn Merritt oli eränsä nopein ajalla 20,15, jolla eränsä voitti myös Jamaikan Nickel Ashmeade.

 – Se oli vähän kuin olisi ollut harjoituksissa, Gatlin kiteytti kärkimiesten tunnelmia.

Bolt oli samoissa tunnelmissa.

– En ole mikään aamuihminen, joten kävin vain varmistamassa jatkopaikan. Vähän väsyttää, mutta niin kai se kuuluukin, tuore 100 metrin olympiavoittaja tuumi.

Bahrainin 20-vuotias Mohamed Yacoub Salem pinkoi alkuerissä maansa ennätykseksi 20,19 ja Kanadan Andre De Grasse teki alkuerien kärkiajaksi 20,09.

Filip Ingebrigtsen diskattiin, Henrik jatkoon

Miesten 1500 metrin alkuerissä suursuosikit Kenian Asbel Kiprop ja olympiavoittoa puolustava Algerian Taoufik Makhloufi juoksivat vakuuttavat erävoitot ajoin 3.38,97 ja 3.46,82. Edellispäivänä  Makhlouf juoksi 800 metrin finaalissa toiseksi.

Kolmannen erän voitti matkan eurooppalainen toivo tshekki Jakub Holusa ajalla 3.38,31. Pohjoismaista väriä välieriin tuo vain Norjan Henrik Ingebrigtsen, joka meni suoraan jatkoon Holusan voittaman erän viidentenä ajalla 3.38,50. Velimies Filip töni tökerösti itselleen diskauksen.

Tuore 10 000 metrin ME-nainen ja olympiavoittaja, Etiopian Almaz Ayana ja Kenian Helen Obiri voittivat 5000 metrin alkuerät ajoin 15.04,35 ja 15.19,38. Loppukilpailuun vaadittiin 15.24,38. Pohjoismaista väriä kisaan tuo Norjan Karoline Grövdal, joka oli Ayanan voittamassa erässä neljäs ja meni suoraan jatkoon ajalla 15.17,83.

 


perkovic_sandra_1_of_1.jpg

Sandra Perkovic ei mieti uran lopettamista