Taye ja Aregawi ME-vauhdissa, Bahta teki Ruotsin ennätyksen

Etiopian Ejegayehu Taye ja Berihu Aregawi rikkoivat 5 kilometrin tiejuoksun ME:t Barcelonan Cursa dels Nassos -juoksussa uudenvuodenaattona. Taye vei naisten kilpailun ajalla 14.19 ja Aregawi voitti miesten kilpailun ajalla 12.49.

Meraf Bahta oli naisten kilpailussa toinen Ruotsin ennätyksellä 15.04. Sarah Lahden viime keväänä juoksema ennätys alittui 18 sekunnilla.

Voittoajallaan Aregawi sivalsi kaksi sekuntia Joshua Cheptegein aiemmasta ME:stä. Ennätys syntyi liki soolojuoksuna. Aregawi johti kilpailua neljä viimeistä kilometriä. Aregawi, 20, juoksi matkan marraskuussa Lillessä 12.52 ja oli Tokion olympialaisissa 10 000 metrillä neljäs.

Miesten ja naisten eliittiryhmät kilpailivat Barcelonassa yhtä aikaa, joten Taey sai miehiltä hyvää vetoapua ja alitti 24 sekunnilla naisten 5 kilometrin sekakilpailujen aiemmin ME:n 14.43, jonka Kenian Beatrice Chepkoech juoksi viime vuoden helmikuussa.

Nopein vain naisten kilpailussa juostu aika on Etiopian Senbere Teferin syyskuussa Monacossa juoksema 14.29, mutta sitä ei ole ratifioitu ME:ksi. Taye, 21, oli Tokion olympialaisten 5000 metrillä viides ja juoksi samaisen matkan kesäkuussa 14.14,09, jolla hän oli viime vuoden maailmantilastossa toinen.

tulokset