Tätä kaikkia on TJIG: Kavereita, hauskanpitoa ja kilpailemista

Tätä kaikkia on TJIG: Kavereita

Tampere Junior Indoor Games on monelle talven yleisurheilukauden, Vaikka TJIG:ssä kilpaillaan myös sijoituksista, se on monelle kisojen suurin anti kuitenkin toisaalla. 

– Täällä tavataan kavereita ja pidetään hauskaa, Larsmo IF:n 12-vuotiaiden poikakolmikkoLinus LiljekvistMåns Finholmja Paul Hjulfors kertoivat omien kisojen välissä olevalla tauolla.

Myös Messu- ja Urheilukeskuksen B-halli vilisee viikonloppuna yhtä lailla TJIG-urheilijoita. 

B-hallissa omaa kisaansa suorittavat pituus- ja kuulantyöntäjät, moni valmistautuu omaan kisaansa verrytellen ja paljon näkee myös luppoaikaa voltteja ja muita temppuja tehden viettäviä lapsia ja nuoria.

– Meitä on täällä noin 30-40. Se on aika hyvin, koska olemme pieni seura, Pohjanlahden rannikolla sijaitsevan, Kokkolan ja Pietarsaaren välimaastossa sijaitsevan Larsmon, suomen kielellä Luodon, pojat korostavat.


1xa_0697.jpg

Carla Björkgren nautti TJIG:sta.

,

Omat veljet näyttävät esimerkkiä

Seiväspatjalla vilisi tuon tuosta suomenruotsalaisten seurojen edustajia. Ilmavia voltteja tehnyt Carla Björkgren on TJIG:ssä ensimmäistä kertaa.

– Täällä on kaikki kivaa, 10-vuotiaiden sarjassa kilpaileva IF Drottin edustaja tiivisti.

Myös tanssia ja voimistelua harrastavalla Carlalla esikuvat löytyvät läheltä. Omat veljet kisaavat myös ja veljistä vanhempi Alexander voitti perjantaina 60 metrin aidat ja lauantaina 60 metrin sileän lukemin 7,08.

– Joskus tulee harjoiteltua heidänkin kanssa, mutta meillä on ikäiseni ryhmä, jossa on noin 11-12 urheilijaa, Carla selvitti.

,


1xb_1012.jpg

Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki voitti 14-vuotiaiden 60 metriä ajalla 7,84.

,

Vuorjoki voitti toipilaanakin

Kuivasjärven Auran Aino Vuorjokikiihdytti 14-vuotiaiden 60 metrin voittoon erinomaisella ajalla 7,84. 

Sillä Vuorjoki jäi kuukausi sitten juoksemastaan ikäluokan kaikkien aikojen nopeimmasta hallituloksesta kahdeksan sadasosan päähän.

– Juoksu oli hyvä, vaikka vähän jäykkää. Olen ollut sairaana ja se varmaankin näkyi.

Vuorjoki aloitti hallikauden yli kahdeksan sekunnin ajoilla, mutta lohkaisi Rovaniemellä helmikuun alussa kertaheitolla ajastaan kolme kymmenystä.

– Juoksu kulki tuolloin todella hyvin. Juoksin silloin naisissa ja sain hyvää kiriapua, myös aitoja ja kolmiloikkaa ohjelmassaan pitävä Vuorjoki taustoitti.

Kuivasjärven Auran pikajuoksuosasto on tehnyt vahvaa jälkeä jo vuosien ajan. Vuorjoki kiittelee etenkin valmennusta.

– Anne Karvinen-Poutanenja Jari Stång tekevät hyvää työtä, nuori urheilija antoi tunnustusta.

Eskelinen pituusvoittoon pikajuoksupohjilla

Yksi lauantain kaksoismestareista oli Iisalmen Visan T15-sarjan Minttu Eskelinen. Eskelinen yllätti ennen kaikkea pituudessa, jossa venytti voittoon lukemin 5,69. Aiempi ennätys oli 5,36.

– En ole juurikaan pituutta hypännyt, joten noin kova tulos oli suuri yllätys. Enemmän keskityn pikajuoksuun ja juoksu onkin mennyt talven aikana paljon eteenpäin, Eskelinen iloitsi.

Eskelinen harjoittelee samassa Tapani Turusenluotsaamassa ryhmässä, jossa ovat myös 17-vuotiaiden 60 metrin SM-hallikultaa Joensuussa voittanut Kiia Koivistoinen ja aikuisten SM-halleissa Kuopiossa 200 metrillä neljänneksi juossut Milla Heiskanen.

Samaan talliin kuuluu lisäksi muun muassa Sara Francis, joka on kuitenkin viettänyt talven Jamaikalla.

– On hyvä, kun pääsee oppimaan vanhemmilta, viime loppukesästä ryhmään liittynyt Eskelinen korosti.

60 metrillä Eskelinen otti yllätysvoiton. Sitä oli edesauttamassa alkuerissä ennätyksensä 7,85 pinkoneen Espoon Tapioiden Minea Fogelholminlopettaminen heti finaalijuoksun lähdössä olettaen startin ammuttavan takaisin. Eskelinen voitti finaalin ennätyksellään 7,92.

,


1xa_1053.jpg

Konsta Rutonen kiiti tuplamestariksi

,

Rutonen hipaisi halliennätystä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Konsta Rutonen voitti sekä 15-vuotiaiden 60 metriä että 300 metrin aidat omin ennätyksin 7,33 ja 39,97.

Aidatun ratakierroksen tulos jää vain kolme sadasosaa Kalle Stylmaninvuonna 2005 juostusta halliennätyksestä.

– En ole treenannut pitkiä aitoja juuri ollenkaan, koska meillä Lappeenrannassa on vain 60 metrin suora. Juoksu meni ihan hyvin, mutta väärällä jalalla pitäisi oppia aitomaan. Ehkä kesäksi sitten, kaikki aidat saman päin ottanut ja ensimmäisille aidoille askeleitaan asetellut Rutonen mietti.

Rutonen kykenee koviin tuloksiin laajalla matkaskaalalla.

– 800 metriäkin olen juossut 2.09. Kyllä se varmaankin on treenin tulosta, että matka kuin matka kulkee, enemmän aitamatkoista pitävä Rutonen järkeili.

60 metrillä Rutonen sai kovan vastuksen Vaasan Vasaman Ville Lehtiseltä, joka otti hopeaa ajalla 7,39.

14-vuotiaiden poikien ykkönen oli LUM:n Kasperi Vehmaa ajalla 7,54 ja 13-vuotiaiden tyttöjen voittoon juoksi Espoon Tapioiden Elmiina Siikalalukemin 8,09.

Pikamatkojen kovia tuloksia oli myös 10-vuotiaiden poikien 60 metriä vieneen Joensuun Katajan Toivo Takasen voittoaika 8,80. Takanen on vasta P9-sarjaa, jossa ei aiemmin ole hallissa yhtä kovaa juostu.

,


1xa_1138.jpg

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti 13-vuotiaiden kiekonheiton

,

Kangasniemi yllättyi kolmoslajinsa onnistumisesta

Lauantaina saatiin erinomaisia heittotuloksia. Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi paiskasi 13-vuotiaiden kiekossa voittolukemat 54,79 viimeisellään ohittaen myös erinomaisen tuloksen 53,72 tehneen Someron Esan Mico Lampisen.  

Ulkoratojen ikäkausiennätys 55,31 lienee hyvinkin rikottavissa kesällä, mutta Kangasniemelle kiekko on lajihierarkiassa vasta kolmantena.

– Kiekkotulos oli kyllä iso yllätys, koska en ole paljoa sitä harjoitellut. Enemmänkin on nyt panostettu viime aikoina kuulaan ja moukari on kuitenkin edelleen päälajini, Kaustisilla lajin talvimestaruuskisoissa viikon kuluttua heittävä Kangasniemi kertoi.

Kangasniemi voitti myös kuulan kovalla tuloksella 17,17. 15-vuotiaiden poikien kuulan voitti puolestaan Someron Esan Max Lampinen lukemin 16,71.

13-vuotiaiden tyttöjen voittolukemat olivat 14,45. Niistä vastasi Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä.

Tampere Junior Indoor Gamesin livetulokset löytyvät tästä linkistä