”Tästä kilpailumuodosta ei hevillä luovuta”

”Tästä kilpailumuodosta ei hevillä luovuta”

Silja Line Seurakisoja on järjestetty alkukesän aikana jo useilla kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Lapuan seurakisoissa oli eilen mukana yli sata lasta ja heidän vanhempaansa, jotka ovat Virkiän yleisurheilujaoston puheenjohtajan Hannu Tuurin mukaan erittäin tyytyväisiä matalan kynnyksen kisakonseptiin.

– Yleisurheilukoulussamme on mukana yhteensä 180 lasta. Suurin osa heistä osallistuu myös Silja Line Seurakisoihin. Kisat järjestetään yleisurheilukoulun yhteydessä, joten kun lapset tulevat paikalle, ohjaajat ottavat heidät omiin ryhmiinsä ja vetävät heille normaalin alkuverryttelyn. Sen jälkeen siirrytään suorituspaikoille, Lapuan Virkiän yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö Hannu Tuuri kertoo.

Hän sanoo Silja Line Seurakisojen olevan loistava paikka harjoitella kilpailemista.

– Lapset tekevät lajisuoritukset vuoron perään ja jos eri lajien väliin jää luppoaikaa, oman yleisurheilukouluryhmän vetäjä pitää lapset lämpimänä organisoimalla hippaleikkejä tai muuta liikettä ylläpitävää toimintaa.

Tuurin mukaan myös pienten lasten nuoret ohjaajat sekä teini-ikäiset yleisurheilijat ovat löytäneet seurakisat.

– Eilenkin yksi poika oli kokeilemassa aitajuoksua ja keihäänheittoa, jotka ovat hänelle vieraampia lajeja. Koska kyseessä on harjoituskilpailu, aitajuoksulähtökin voidaan ottaa uusiksi, jos vauhti tyssää syystä tai toisesta ensimmäiselle aidalle, Tuuri kertoo.

Tuurin mukaan kilpailumuoto on niin pidetty, että vaikka virallisten kilpailujen järjestämistä olisi ollut tarjolla, seurakisoista ei ole haluttu luopua.

– Tästä kilpailumuodosta emme hevillä luovu. Lasten lisäksi saamme seurakisojen kautta mukaan toimintaan myös heidän vanhempansa, hän perustelee.

Lapuan Virkiä järjestää kesän aikana yhteensä neljät Silja Line Seurakisat. Yhdet vähemmän kisaillaan Ähtärissä, jonka seurakisoissa oli ennen juhannusta mukana noin 100 lasta.

– Juhannus hieman verotti osallistujajoukkoa, mutta mukavasti oli silti porukkaa, Ähtärin Urheilijoiden yleisurheilukoulusta ja Silja Line Seurakisoista vastaava nuorisopäällikkö Päivi Jokiaho kertoo.

Myös hän pitää seurakisoja tärkeänä ja tarpeellisena kilpailumuotona.

– Etenkin pienille lapsille seurakisat ovat helppo tapa tutustua lajiin ja opetella kilpailemista.

Kesän Silja Line Seurakisojen paikkakunnat ja päivämäärät löydät tästä.