Virroilla Walcott 84,81, Etelätalo 81,95, Kuusela 80,85, Etelätalo: Ehjä harjoituskausi näkyy, Kuusela: Sieltä tulee vielä lisää

Joensuun Katajan Lassi Etelätalo ja Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela heittivät kumpikin loistokisan Virroilla. Etelätalo oli toinen heitettyään 81,95 ja Kuusela kolmas ennätyksellään 80,85, Voiton vei Trinidadin Keshorn Walcott, joka kiskaisi kesän parhaansa 84,81.

Etelätalon toisen kierroksen heitto on hänen parhaansa sitten vuoden 2014, jolloin hän heitti ennätyksensä 84,98. Sittemmin kyynärpää- ja nilkkavaivat ovat kiusanneet harjoittelua, mutta nyt takana on hyvä harjoituskausi ilman isompia ongelmia.

– Koko talven olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. On ollut pieniä juttuja, mutta ne eivät ole heittämistä häirinneet. Se on se juttu, miksi pystyn nyt heittämään näin, Etelätalo sanoo.

Etelätalon, 31, avasi kauden heittämällä Vantaalla toukokuun lopussa 77,51, mutta Virroilla hän sai heiton kantamaan sinne, mitä harjoitusten perusteella odotteli.

– Odotin, että nyt voisi lentää sinne 80 metrin päälle koska Vantaan kisan tulos oli yllättävän hyvä niihin heittoihin nähden ja siihen nähden mikä oli olotila. Lämpö auttoi nyt vähän. Tuulesta en osaa sanoa, mikä se tuossa heitossa oli, kun se vähän pyöri, Etelätalo sanoi.

Mikään huippuonnistuminen kakkossijan Virroilla tuonut heitto ei Etelätalon mukaan ollut. Kesän mittaan on tarkoitus taistella paikasta Dohan MM-kisoissa, jonne tulosraja on 83 metriä

– Kyllä siihen jäi parannettavaa. Heitto pyöri vähän paikallaan, enkä päässyt siinä iskemään eteenpäin ihan niin hyvin kuin halusin. Se on ollut minun vahvuus.

Kuusela: Oli hyvä fiilis

Kuusela heitti ensimmäisellään ennätyksensä 79,86 ja paransi sen kolmannella kierroksella lukemiin 80,85.

– Oli hyvä fiilis. Kroppa tuntui erittäin hyvältä, ja tuohon tulokseen jäi vielä varaa, mikä ei haittaa ollenkaan, Kuusela myhäili.

Kuuselalla, 25, on ollut viime vuosina ongelmia tukijalan nilkan kanssa. Nyt kun se viime kesän syyspuolelta asti on saatu teippauksella kivuttomaksi, ennätys on lähtenyt laukalle.

– Itse koetin monia eri teippauksia ennen kuin hyvä löytyi. Nyt ei ole ongelmaa nilkan suhteen. Tuossa parhaassa heitossa ei ollut mitään erityistä. Se vaan tuli paremmin loppuun, enkä alkanut vauhdin kanssa himmailemaan, Kuusela kertaili.

Kuusela heitti pisimmät ensimmäisellä ja kolmannellaan. Sen jälkeen heittäminen meni rahtusen yliyrittämiseksi. Etelätalon tapaan Kuuselan toiveissa on taistella paikassa Dohan MM-kisoissa.

– Mieli teki heittää vielä pidemmälle ja sen tietää miten siinä käy, mutta kyllä sieltä vielä lisää tulee.

Kuusela on nyt kesän kotimaan tilastossa kolmas ja Etelätalo on toinen. Kärjessä on 82,17 Vantaalla heittänyt Oliver Helander.

Aivan ennätyksensä tuntumaan heitti Virroilla myös If Raseborgin Teo Takala. Hänen pisin heittonsa kantoi 77,61.

Virrat:
Virtain Urheilijoiden 90-v. juhlakilpailu:
Miehet, keihäs: 1) Keshorn Walcott Trinidad 84,81, 2) Lassi Etelätalo JoensKa 81,95, 3)Toni Kuusela KuortKu 80,85, 4) Teo Takala IF Raseb 77,61, 5) Lassi Saarinen KeurKi 74,69, 5) Jani Kiiskilä VeitsilKV 74,12.

Kaikki tulokset