Tapio Rautavaaran elämä esillä Urheilumuseossa

Tapio Rautavaaran elämä esillä Urheilumuseossa

Tapio Rautavaaran syntymästä tuli 8.3. maaliskuuta kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Urheilumuseossa avattiin Reissumies – Tapio Rautavaaran tarina -näyttely, joka on avoinna yleisölle aina 25.syyskuuta asti.

Rautavaara oli paitsi koko kansan tuntema reissumies ja rakastettu kestotähti, myös kansainvälisissä arvokisoissa menestynyt urheilija. Hänet muistetaan keihäänheiton olympiakultamitalistina ja MM-tason jousiampujana. Laulelman mestariksi kuvailtu Rautavaara ehti esiintyä uransa aikana myös yli 20 elokuvassa.

Reissumies-näyttelyssä tutustutaan Rautavaaraan niin urheilijana, laulajana kuin näyttelijänäkin. Näyttelyä elävöittävät valokuvat ja esineet. Esillä ovat muun muassa keihäänheiton olympiakultamitali Lontoon olympialaisista 1948 sekä Rautavaaran keihäs ja jousiammuntavälineistöä.

Lisäksi nähtävillä ovat esimerkiksi Tundra-Taunon rooliasu elokuvasta Villi Pohjola sekä Rautavaaran olkihattu ja kitara. Näyttelyn elokuvateatterissa on mahdollista nähdä otteita Rautavaaran elokuvista, ja karaokehuoneessa voi laulaa hänen rakastetuimpia kappaleitaan.

Urheilumuseo (Olympiastadion, Helsinki)
urheilumuseo.fi, (09) 4342 2aa5Liput: 0/3/5 e

 


Tapio Rautavaara 1947

Tulevan olympiavoittajan tyylinäyte vuodelta 1947