Tapio Rajamäki: Nyt kannattaa järjestää kilpailuja ja kannustaa seuran urheilijoita osallistumaan

Yleisurheilun hypetys on kuumimmillaan erinomaisesti sujuneen alkukesän ansiosta. Menestystä on tullut laajalla rintamalla muun muassa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista, Nuorten Kesäolympiafestivaaleilta ja Universiadeista. Lisäksi olemme saaneet nauttia lukuisista Suomen ennätyksistä.

Alle 20-vuotiaiden EM-mitaleista kilpaillaan Israelissa ja kesän huipennus on vasta edessä, kun MM-kilpailut starttaavat ensi viikolla Budapestissä. Suomestakin on mukana upeasti 40 urheilijaa.

Kesää on jäljellä vielä kaksi kuukautta. Perheet ovat palanneet kesälomilta. Nyt on aika nauttia talven ja kesän harjoittelun tuotoksista loppukesän kisoissa. Yleisurheilusta kiinnostuneita perheitä, lapsia ja nuoria on paljon.

Nyt kannattaa siis järjestää kilpailuja seuran kotikentällä ja kannustaa oman seuran urheilijoita osallistumaan. ”Valmiita kilpailuja” on myös tarjolla lähikentillä, mitkä löytyvät Kilpailukalenteri.fi -palvelusta.

Lasten ja nuorten osallistumiskynnystä madaltaa varmasti, jos seurasta lähdetään kootusti kisailemaan ohjaajien ja valmentajien johdolla.

Samoin suosittelemme markkinoimaan kisoja laajasti, jotta myös uudet lajista kiinnostuneet lapset ja nuoret voivat tulla kokeilemaan yleisurheilua vielä loppukesän aikana.

Markkinoinnissa kannattaa hyödyntää myös maksuttoman Sporttihaun tarjoamia mahdollisuuksia.

(Kuva: Kimmo Räisänen.)

Yleisurheilua harrastaville lapsille on tarjolla myös tänä kesänä lanseerattu Tulevat Tähdet monipuolisuuskilpailu, joka on suunnattu 9-13-vuotiaille. Se kannustaa kilpaurheilusta kiinnostuneita lapsia kilpailemaan mahdollisimman monessa eri yleisurheilulajissa.

Tähän kilpailumuotoon kannattaa tutustua ja markkinoida sitä myös omassa seurassa. Monipuolisuuskilpailun tuloksia voi seurata Tilastopajan sivuilta: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulevattahdet.php

Seurakisat

Tiesitkö, että seurakisoja voi hakea ja järjestää ympäri vuoden?

Seurakisat on yleisurheiluseurojen paikallistason kilpailumuoto. Se on kilpailu, jossa lapset ja varhaisnuoret voivat harjoitella ja kokeilla kilpailemista turvallisesti. Monelle Seurakisat on ensimmäinen kilpailukokemus.

Seurakisat on erinomainen kilpailumuoto itsessään, mutta samalla mainio väline rekrytoida lapsia ja perheitä yleisurheilun pariin.

Seurakisoja voi hakea ao. linkistä

kilpailukalenteri.fi

Seurakisoihin voi tilata maksutonta materiaalia. Saatavilla on edelleen myös hienoja eläinaiheisia mitaleja.

Materiaali- ja mitalitilaukset sähköpostitse Ilpo Koposelta (ilpo.koponen@sul.fi ).

Seuratoiminnan markkinointi mm. Sporttihaun kautta

Sporttihaku on yksi paikka, mistä harrastusta etsivän on helppo löytää urheilun koko tarjoama. Seuran palvelut löytyvät syksyllä 2023 osana valtakunnallista ja alueellista markkinointikampanjaa vain, jos seura tuo tarjontansa Sporttihakuun. 

Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Lisätietoa ao. linkistä.

Tapahtumahallinta ja sen käyttöönotto – SUOMISPORT

Tsemppiä loppukesään ja kiitos tekemästänne työstä suomalaisen yleisurheilun hyväksi!

Rakennetaan yleisurheilun tulevaisuutta yhdessä!

Tapio Rajamäki, Seurapalvelujohtaja, SUL