Tampereen nuorten SM-hallien järjestäminen varmistui

Yleisurheilun nuorten SM-hallit järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 26.-28. helmikuuta. Kilpailun järjestäminen varmistui, kun kisojen turvasuunnitelman sai Tampereen kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin hyväksynnän.

– Aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaan kilpailut järjestetään ilman yleisöä, sanoo kilpailua järjestävän Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

– Turvasuunnitelmassa on huomioitu kaikki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Suomen Urheiluliiton koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeet ja suositukset sekä viime kesän Ruotsi-ottelusta saadut kokemukset.

Nuorten SM-halleissa kilpaillaan 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sarjoissa. Kilpailut on laajennettu kolmipäiväisiksi, jotta aikataulu pysyy väljänä ja samaan aikaan hallissa olevien kilpailijoiden määrä mahdollisimman pienenä.

– Kilpailutoiminta sujuu varmasti hyvin, mutta koronarajoitukset tuovat haasteita, joiden kanssa pitää toimia huolellisesti. Etuna meillä on iso halli, jossa on tilaa järjestää kisat turvallisesti, sanoo kilpailunjohtaja Jukka Hosio.

Kilpailun suorituspaikat Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa on varattu ainoastaan SM-hallien käyttöön, joten viikonlopun aikana A- ja B-halleissa ei ole ulkopuolisia henkilöitä.

Valmentajakortteja seuran urheilijamäärän mukaan

Kilpailun aikana yhtä aikaa hallissa olevien henkilöiden määrää rajoitetaan niin, että turvavälejä voidaan noudattaa. Se tarkoittaa, että myös valmentajien määrä on rajoitettu.

Valmentajien määrää kisoissa rajoitetaan Suomen Urheiluliiton kilpailuvaliokunnan tekemän linjauksen mukaan niin, että valmentajakorttien määrä on sidoksissa seuran kilpailuun osallistuvien urheilijoiden määrään. Valmentajakortteja on 1-7 per seura.

– Kuinka paljon kukin seura valmentajakortteja saa, varmistuu ilmoittautumisajan päättyä, Hosio sanoo.

Kilpailun aikataulu ja muut tiedot löytyvät kilpailukalenteri.fi -palvelusta

https://kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=27579

Lisätiedot

Elisa Hakanen

Seuran urheilutoimenjohtaja

Tampereen Pyrintöä

050 352 0982

elisa.hakanen@pyrinto.fi