Tampereella onnistunut maaottelun tulikaste

Tampereella onnistunut maaottelun tulikaste

Ruotsi-otteluhistorian ensimmäinen Helsingin ulkopuolinen maaottelu Tampereen Ratinan stadionilla oli varsin onnistunut kokemus. Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen kehui hienosti paikan päälle löytänyttä yleisöä, jota oli kahden päivän aikana yhteensä noin 30 000.

– Oli loistava kokemus tuoda maaottelu tänne. Lauantaina stadion oli täynnä ja tänäänkin yleisöä hyvin, Kemppainen summasi sunnuntain päätteeksi.

Maaottelun pääsihteeri Elisa Hakanen oli ylpeä koko pirkanmaalaisesta voimannäytteestä.

– Tosi hyvät fiilikset jäi. Tunnelma oli hyvä ja yritimme rakentaa maaottelun niin, että koko ajan tapahtuisi ja yleisöä saataisiin mukaan. Mielestämme onnistuimme siinä ja kisat vietiin läpi iloisessa hengessä.

Hakasen mukaan myös urheilijat pitivät Ratinassa kilpailemisesta.

– Tunnelma on ihan erilainen, kun katsojat ovat lähellä urheilijoita. Kyllä olen sitä mieltä, että ansaitsisimme jatkoa ja kunnian järjestää maaottelu uudelleenkin, Hakanen toivoi.

Hakanen ei nähnyt, että esimerkiksi pysäköinti Tampereen keskustassa sijaitsevan stadionin ympäristössä muodostui ongelmaksi.

– Toivoimme ihmisten käyttävän julkisia kulkuneuvoja ja emme ainakaan katsojilta ole saaneet palautetta pysäköinnistä. Eihän Helsingissäkään ole Olympiastadionin isot etuparkit käytössä, kun ne on kisatorialuetta, Hakanen muistutti.

Kestävyysjuoksut Suomen joukkueen murheenkryyninä

Kolme maaotteluista päättyi ruotsalaisten eduksi isäntien joutuessa tyytymään vain kahteen voittoon. Ne tulivat kävelymaaottelussa sekä tyttöjen ottelussa, jossa nähtiin maaotteluviikonlopun ylivoimaisin voittomarginaali. Sekä miesten, naisten että poikien ottelut kääntyivät vieraille.

Suomi hävisi aikuisten otteluissa ratkaisevasti ennen kaikkea kestävyysjuoksuissa. Jorma Kemppaisen mukaan paljon oli hyvää, mutta samalla laskeskeli, että miesten kestävyysmatkoilla tappio oli nelisenkymmentä ja naisissakin kolmisenkymmentä pistettä.

– Yhdelle kovalle keskimatkojen ja pitkän matkan juoksijalle olisi tarve. Pikajuoksut ottivat askeleen eteenpäin, Oskari Mörön, Samuli Samuelssonin ja Hilla Uusimäen esiin nostanut Kemppainen mainitsi.