Tampere Indoor Games kv. lähtölaukaus hallikaudelle: Hurske, Lakka, Rinne, Junnila

Yleisurheilun kansainvälinen Tampere Indoor Games kokoaa Pirkkahalliin 23. tammikuuta tasokkaan kotimaisen ja ulkomaisen urheilijakaartin.

– Tavoite on rakentaa Suomen kärkinimille kansainvälisen tason lähtölaukaus olympiavuoteen ja tasokas 2,5 tunnin yleisötapahtuma, sanoo kv. yleisurheiluliiton pronssitason kilpailun järjestelyjä vetävä Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen.

Miesten ja naisten 60 metrin aidat, sileät 60 metrin juoksut, 800 metriä sekä naisten korkeus ja pituus ja miesten seiväshyppy ja kolmiloikka keräävät tasokkaan osallistujajoukon.

– Istanbulin EM-hallien mestari Reetta Hursketta on Yhdysvaltain kokeneen Evonne Brittonin johdolla haastamassa vajaa puolentusinaa ulkomaista juoksijaa ja Nooralotta Neziri, Hakanen sanoo.

– Ennätystään 7,63 Lahdessa viikonvaihteessa sivunnut Elmo Lakka on Hurskeen tapaan 60 metrin aitojen suosikki. Lakka kohtaa aiturit Ukrainasta, Virosta, Hollannista ja Britanniasta sekä muut kotimaan kärkinimet.

IIlukka: Kovaa saa mennä

Miesten 60 metrillä Suomen sprinttereille vastusta tarjoavat ainakin toissa vuoden MM-hallien nelonen Viron Karl Erik Nazarov, jonka ennätys on 6,55 sekä 6,66 viime talvena juossut britti David Morgan-Harrison ja Porvoon Akilleksen 6,69 juossut Viktor Thor.

– Kovaa saa mennä jo siihen, että on mukana loppukilpailussa, Riku Illukka arvioi.

Illukka avasi viikonvaihteessa kauden ajalla 7,76 ja tavoittelee talven aikana 7,70:n alitusta. Tampereella juoksevat myös 100 metrin Suomen mestari Santeri Örn sekä Eino Vuori, Valtteri Louko ja Niko Kangasoja.

– Naisten 60 metrillä viime talvena 7,32 ja 7,38 juosseet Unkarin Jusztina Csóti ja britti Diani Walker sekä Viron kaksikko Miia Ott ja Ann Marii Kivikas tarjoavat hyvän kilpailun Anna Pursiaiselle, joka voitti matkan SM-halleissa viime talvena ajalla 7,39, Hakanen arvioi.

Rinne ja Mattila 800 metrillä

Viime kesän MM-kisoissa mainiosti esiintynyt Joonas Rinne ja alle 23-vuotiaiden EM-mitalisti Veera Mattila avaavat Tampereella kilpailukauden 800 metrillä. Rinne kisaa Tampereella pitkän vuoristoleirin ryydittämänä.

– Nyt kun kilpaillaan ylipitkällä, eli 300 metrin radalla, se lukeutuu Kansainvälisen yleisurheiluliiton linjauksessa ulkoratatulokseksi ja kerryttää siten rankingpisteitä ulkoradoilla. Tämä on hyvä tilaisuus kasata pistepottia Rooman EM-kisoja ajattelen, Hakanen muistuttaa.

Junnila, Kähärä, Alasaari, Kujanpää, Lipsanen

Naisten korkeushypyssä on Ella Junnilan johdolla kilpailemassa koko kotimaan kärki: Venla Pulkkanen, Heta Tuuri ja Sini Lällä. Heitä kirittävät Viron Elisabeth Pihela ja Unkarin Fedra Fekete.

Naisten pıtuushypyssä alle 23-vuotiaiden EM-menestyjät Jessica Kähärä ja Saga Vanninen kohtaavat viime kesänä 664 ja 660 ponnistaneet Unkarin Anasztázia Nguyenin ja Puolan Magdalena Bokunin.

– Miesten seiväshypyn kotimaiset kärkinimet ovat alle 23-vuotiaiden EM-mitalisti Juho Alasaari, universiadivoittaja Urho Kujanpää ja Tommi Holttinen. Paikalla on myös kolmiloikan kärkikaarti Simo Lipsasen ja Aaro Davidilan johdolla.

 Yle televisioi

Ylen televisioi yleisurheilun Tampere Indoor Meetingin 23.1. tammikuuta. Ylen lähetykset ovat klo 17.55 Yle Areena ja klo 19.15 TV2.

Osallistujaluettelo:

https://www.tilastopaja.eu/motonetgp/tampereindoor/

Kilpailun nettisivut:

https://tampereenpyrinto.fi/tamperemeeting/