Tammentien kuntoutuminen hyvässä vauhdissa (video)

Tammentien kuntoutuminen hyvässä vauhdissa (video)

Aleksi Tammentien kuntoutuminen etenee hyvää vauhtia. Polvivammasta toipuva kolmiloikkaaja uskoo, että jos kevät sujuu ilman takaiskuja, taistelu paikasta heinäkuisiin Amsterdamin EM-kisoihin on mahdollisuuksien rajoissa.

– Ei se mikään mahdottomuus ole. Ensin pitää kuitenkin pystyä treenaamaan kunnolla, vasta sitten voi alkaa ajatella tuloksia, Tammentie sanoo Pirkkahallin koleassa punttikulmauksessa.

– Kateellisena katselin sosiaalisesta mediasta noita kuvia Etelä-Afrikan leiriltä, joissa harjoitellaan 40 asteen lämmössä, tamperelainen veistelee.

Tammentieltä, 29, petti polven sisemmän kierukan takakiinnike vuoroloikkaharjoituksessa juhannusviikolla. Vamma piti leikata.

– Kuusi viikkoa kävelin keppien kanssa. Syyskuussa pääsin ottamaan ensimmäisen kevyen hölkkäaskeleen.

Nyt Pirkkahallin punttikulmauksessa 110 kiloa saa kyytiä rinnallevedossa ja treenaaminen on muutenkin päässyt vauhtiin. Tekemistä kuitenkin riittää vielä.

– Pystyn juoksemaan rentoa maksimijuoksua ja tekemään puntteja ihan kohtuullisesti.

Polvi ei kuitenkaan vielä kestä teräviä loikkakontakteja, Tammentie sanoo.

Nuorisoketjun haastaminen innostaa

Parhaimmillaan 16,61 loikkinut Tammentie voitti seitsemän peräkkäistä Suomen mestaruutta 2008-2014. Saman verran on kertynyt myös hallimestaruuksia. Paloa jatkaa uraa riittää silti. Uran lopettaminen ei ole käynyt mielessä. 

– Tämä nyt on tällainen ihmiskoe. Kiva nähdä, mitä vaikuttaa, kun 15 vuoden treenaamisen jälkeen tuli puolen vuoden tauko, Tammentie nauraa.

Kentille vetää sekin, että lajin kotimaisessa kärkikaartissa on Simo Lipsasen, Kristian Pullin, Tuomas Kaukolahden ja Topias Koukkulan tapaisia nuoria, lahjakkaita hyppääjiä.

– Kilpailutilanne on hyvä. Lajin nuorisoketju on hyvässä tikissä, ja juuri tuota kilpailua minulta on aiemmin puuttunut, Tammentie sanoo.