Tammentie leikkaukseen, kausi ohi

Tammentie leikkaukseen

Kolmiloikkaaja Aleksi Tammentien kausi on ohi. Tamperelainen loukkasi polvensa juhannusviikolla vuoroloikkaharjoituksessa. Vamma vaatii operaation.

 – Tämän hetkisen tiedon mukaan kyseessä on polven sisemmän takakierukan kiinnikkeen katkeaminen. Se pitää leikata. Jos sen antaa parantua itsestään, se kestää puoli vuotta. Eikä silti olisi varmuutta, että se tulisi itsestään kuntoon, Tammentie sanoo.

Tammentie, 28, ei ole vielä varannut leikkausaikaa, mutta hyppääjän mukaan sitä selvitellään. Kuntoutumisennuste ratkeaa sitten leikkauksen jälkeen.

– Luulen, että tämä kesä oli tässä. Tavoite on päästä syksyllä aloittamaan harjoituskausi ehjänä, Tammentie sanoo.

Parhaimmillaan 16,61 loikkinut Tammentie ehti hypätä ulkoratakaudella vasta yhden kilpailun. Lappeenrannan Marskin kisoissa hän ponkaisi myötätuuleen 15,51.

– Harmittaa, kun Simo (Lipsanen) teki hienon tuloksen Venäjällä ja tiedän Kristian Pullin olevan hyvässä kunnossa. Nyt olisi kerrankin ollut tarjolla hyviä kisoja kotimaassa, Tammentie sanoo.

Tammentie on voittanut kolmiloikassa seitsemän peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 2008-2014. Hän on myös seitsenkertainen Suomen hallimestari.