Takareisivamma esti Boltin finaalijuoksun, olympianäyttö Timanttiliigassa

Bolt valmis Lontoon 200 m:lle: "Takareisi on kunnossa"

Moninkertainen olympia- ja MM-voittaja Usain Bolt jätti takareisivamman Jamaikan mestaruuskisojen ja olympiakarsintojen 100 metrin finaaliin väliin, mutta voi silti tulla valituksiksi olympiajoukkueeseen

Bolt voitti Kingstonissa välieränsä ajalla 10,04, muttei voinut juosta finaalissa. Hänellä on tiettävästi pieni repeämä takareidessä.

Boltin mukaan takareisi tuntui kireältä jo edellispäivän alkuerien jälkeen. Alkuerissä juoksijat otettiin Boltin mielestä liian pitkäksi aikaa radalle odottelemaan startteja verryttelyn jälkeen. Hänen mukaan ”kroppa ehti jäähtyä” ennen starttia.

Jamaikan valintajärjestelmä sallii Boltin tulla valituksi olympiajoukkueeseen, mutta hänen on vielä osoitettava olevansa kunnossa. Sen hän aikoo tehdä 22. heinäkuuta Lontoossa Timanttiliigan kilpailussa.

– Jalkaa aletaan hoitaa heti ja toivon mukaan pystyn näyttämään, että olen kunnossa Lontoossa 22. heinäkuutta, Bolt tviittasi.

Jamaikan 100 metrin mestariksi juoksi Yohan Blake ajalla 9,95, Nickel Ashmeade oli toinen (9,96), Jevaugh Minziw kolmas (10,02) ja Asafa Powell neljäs (10,03). Finaalissa myötätuulta oli 0,7 metriä sekunnissa.

Bolt juoksi välieräaikansa 10,04 vastatuuleen (- 0,9 m/s). Senoj-Jay Givans oli toinen ajalla 10,05. Blake voitti toisen välierän ajalla 9,95. Se juostaan lievässä myötätuulessa (+0,4 m/s),  Ashmeade oli toinen (10,01) ja Powell kolmas (10,02).

Thompson superaikaan 10,70

Naisten 100 metrin finaalissa Elaine Thompson juoksi huikean ennätyksenä 10,70. Aika syntyi liki tuulettomassa säässä (+ 0,3 m/s) ja hän kukisti moninkertaisen arvokisavoittajan Shelly Ann Fraser-Prycen, joka oli toinen ajalla 10,93.

Thompsonin aika sivuaa Fraser-Prycen neljän vuoden takaisissa olympiakarsinnoissa juoksemaan Jamaikan ennätystä. Thompson jakaa nyt maajoukkuetoverinsa kanssa kaikkien aikojen maailmantilaston neljättä sijaa.