Taika Nummi käveli huippuajan kympillä

Taika Nummi uudella SE:llä Pohjoismaiden mestariksi

Naisten kymmenen kilometrin tiekävelyn hallitseva Suomen mestari Taika Nummi palasi pitkän tauon jälkeen kilparadoille huippukunnossa. Espoon Tapioita edustava Nummi voitti kotikulmillaan Espoon Otaniemessä tiekävelyn 19-vuotiaiden naisten kymmenen kilometrin  Suomen mestaruuden ennätystään sivuavalla ajalla 47.41. Se on myös kauden  kotimainen kärkitulos naisten sarjassa ja kaikkien aikojen tilaston kymmenes.

Nummi on nyt 19-vuotiaiden Euroopan tilastossa yhdeksäntenä.   Aika on täsmälleen sama, jonka Nummi käveli samalla reitillä viime vuoden heinäkuussa. Hän on 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa toisena. Nummi jäi Krista Ranta-Peren 19 vuotta sitten kävelemästä Suomen ennätyksestä vain kahdeksan sekuntia.  Nummi oli kävellyt kilpaa viimeksi yhdeksän kuukautta sitten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

–    Kilpailu sujui tosi hyvin siihen nähden, että olen kävellyt tänä vuonna vasta kolme vauhtikestävyysharjoitusta. Kummassakin jalkaterässä on ollut rasitusvamma, minkä takia olen harjoitellut viimeiset puoli vuotta enimmäkseen uintia, pyöräilyä ja hiihtoa. Ihanaa kävellä kilpaa taas pitkästä aikaa, Taika Nummi riemuitsi.

–    Tavoitteeni oli alittaa 19-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosraja 51.30. EM-kisat on nyt kauden päätavoite.
Lokakuussa 18 vuotta täyttävää Nummea valmentaa kävelyssä Pekka Muinonen ja juoksussa Tero Jantunen.  Nummi on voittanut kestävyysjuoksussa 17-vuotiaiden sarjassa neljä SM-mitalia.
–    Harjoittelen 15–20 tuntia viikossa kävelyä, juoksua, hiihtoa, pyöräilyä ja uintia, Nummi kertoi.

Espoon Tapioiden Enni Nurmi käveli naisjunioreiden kympillä toiseksi nopeimman ajan. Hän voitti 17-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden sarjan kaikkien aikojen tilaston neljänneksi nopeimmalla ajalla 49.50. Hän paransi ennätystään puolitoista minuuttia. 17-vuotiaiden poikien mestari oli Kenttäurheilijat-58:n Joni Hava.