Tähtikisasarjan loppupisteet

Elmo Lakalta vahva avaus 13

Tähtikisasarjan parhaat urheilijat ovat tältä kaudelta selvillä. Sarjassa palkitaan jokaisen lajiryhmän, eli pikajuoksujen, kestävyysjuoksujen, hyppyjen ja heittojen parhaat mies- ja naisurheilijat.

Paremmuudet ratkaistiin kolmen parhaan tuloksen yhteenlaskettujen tulospisteiden perusteella. Jokaisen lajiryhmän paras pokkasi voitostaan 800 euroa.

Miesten pikajuoksujen ykkönen oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pika-aituri Elmo Lakka. Hän sai kauden mittaan kasaan 40 pistettä, kun kisasarjassa toiseksi juossut HIFK:n aituri Joona-Ville Heinä kokosi 23 pistettä.

Miesten kestävyysjuoksuissa oli tasaista. Kisasarjan aikana Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen, Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso ja IF Länkenin Anders Lindahl päättyivät kaikki 21 pisteeseen.

Voiton vei Jantunen, mutta vasta sen jälkeen, kun kolmikon pisteitä oli vertailtu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n pistetaulukon perusteella.

Miesten hypyissä Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Jussi Viita oli selkeä ykkönen 44 pisteellä. Karhulan Urheilijoiden seiväshyppääjä Tomas Wecksten oli toinen 30 pisteellä.

Heittolajeissa miesten ykkönen oli Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala 52 pisteellä. Kankaanpään Seudun Leiskun mörssäri Arttu Kangas oli toinen 48 pisteen saalilla.

 

Avikainen piti parasta vauhtia

Naisten pikamatkojen kärkinainen Tähtikisasarjassa oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viivi Avikainen. Kesän mittaan mainiossa iskussa ollut juoksija kokosi 35 pistettä.

Toiseksi sijoittui Turun Toverien sprintteri Milja Thureson 30 pisteellä.

Kestävyysjuoksuissa oli tasaista naistenkin sarjassa. Voiton vei Karhulan Katajaisten Oona Kettunen.

Hyppylajeissa naisten ykkönen oli Vilppulan Veikkojen korkeushyppääjä Laura Rautanen 36 pisteellä. Vasa IS:n seiväshyppääjä Jatta Salmela oli toinen 27 pisteen saalilla.

IAAF:n pistetaulukko jouduttiin kaivamaan esille myös, kun etsittiin voittajaa naisten heittolajeissa: Jyväskylän Kenttäurheilijoiden moukarin Johanna Salmela, Seinäjoen Seudun Urheilijoiden keihäänheittäjä Jenni Kangas ja Tampereen Pyrinnön kiekonheittäjä Tanja Komulainen päättyivät kaikki 33 pisteeseen.
Taulukon vertailun jälkeen kolmikon järjestykseksi tuli Salmela, Kangas, Komulainen.

Tasatilanteessa lajiryhmien parhaan tittelin vei se, jolla on paremmat yksittäisen kisan pisteet. Mikäli yksittäisen kilpailun parhaat pisteet ovat samat, verrataan toiseksi ja kolmanneksi parhaita pisteitä. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan, tällöin parempi on se, jolla on paremmat pisteet kansainvälisen IAAF:n pistetaulukon mukaisesti.