Tähti vaivatta finaaliin, Heikkinen kuulassa viides, Oja neljäs

Tähti vaivatta finaaliin

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti sinetöi vaivatta 200 metrin finaalipaikan parayleisurheilun EM-kisoissa Italian Grossetossa. Marjaana Heikkinen työnsi F34-luokan kuulafinaalissa viidenneksi tuloksella 6,45, Ronja Oja oli neljäs näkövammaisten T11-luokan 200 metrillä ja Aleksi Kirjonen seitsemäs F56-luokan kiekkofinaalissa.

Tähden finaalipaikka T54-luokassa irtosi helposti. Hän oli omassa välierässään toinen ajalla 25,64. Erän voitti britti Richard Chiassaro kisaennätyksellä 25,30.

– Aika helppo kelaus. Lähdin kohtuullisen kovaa ensimmäiset 80 metriä. Sitten koitin vetää rennosti ja lopussa sitten hölläsin oikein kunnolla. Tulee kova finaali, siihen piti säästää kaikki energia.

Sunnuntain finaalia ajatellen Tähteä huoletti radan kunto.

– Sade on tuhonnut kolmos -ja nelosradat. Ne ovat tosi möykkyisiä eikä niitä ei käytetty semifinaaleissa. On mielenkiintoista nähdä, käytetäänkö niitä finaaleissa. Yleensähän nopeimmat joutuvat keskelle, joten se ei ole kaikille tasapuolista, jos tämä farssi toteutuu, Tähti sanoi.

Esa-Pekka Mattila oli T54-luokan välierien yhdeksänneksi nopein ja putosi jatkosta ajalla 27,19.

– 200 metriä ei ole vahvin lajini, että siihen nähden ihan hyvä. Taisin olla ainut, joka karsiutui. Silleen harmittaa. 100 metriä on päämatka, sille tuo veto lupaa hyvää.

Naisten kuulantyönnön finaalissa Heikkisen paras syntyi viimeisellä työnnöllä. Toiseksi pisin työntö kantoi 6,37. Kilpailun voitti Puolan Lyxyna Kornobys tuloksella 8,33. 

Oja teki ennätyksensä kahdesti

Naisten näkövammaisten T11-luokan 200 metrin välierissä Ronja Oja juoksi Grossetossa 200 metrin ennätyksensä kahdesti. Ensin hän pinkoi välierissä 29,19 ja sitten loppukilpailussa 29,11, joka syntyi napakkaan vastatuuleen (-1,6 m/s), ja toi neljännen sijan.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun juoksin kaksi 200 metrin kilpailua samana päivänä. Kun tiesin, ketä on vastassa, ei voinut paljon muuta lopputulosta odottaa. Hyvin meni kuitenkin. Oma henkilökohtainen ennätys sekä semifinaalissa että finaalissa.

– Ei se huonosti mennyt. Ihan hyvin se sujui. Tämä ei todellakaan ole päämatkani, Oja tuumi.

Kirjonen heitti kiekkoa 31,41 ja oli seitsemäs.

– Jätin kolme taakseni ja heitin oman virallisen ennätykseni. Ei siis täydellinen epäonnistuminen. Siinä mielessä hyvä kisa, muttei tietenkään ihan sitä mitä lähdettiin kiekosta hakemaan, Kirjonen tuumi