Tähti pääsi kelaamaan vain satasen: ”Startti oli aika heikko”, Manni: ”Nelonen on aika varmaa suorittamista”

Leo-Pekka Tähti pyyhälsi satasen Jyväskylän Motonet gp-kilpailuissa 14,24. Ajan tuonut suoritus jätti porilaiselle harmiteltavaa jo alussa.

– Startti oli aika heikko. Olikohan heti toisessa lyönnissä pikkuisen luisti tuo vasen puoli. Kisa oli ohi sen jälkeen, kun tiesi, ettei tästä mitään tule. Lopussa koitin vähän paikata, Tähti tuumi.

Tähti palasi Sveitsin-kiertueen jälkeen takaisin vanhaan kelaustuoliinsa. Sillä tulokset ovat olleet lupaavia.

– Istuinasento tässä on selkeästi parempi ja tukevampi. Tavallaan enemmän pystyssä istun tässä mitä toisessa, siinä on enemmän istuva asento. Siinä uudessa en ehkä pysty käyttämään lihaskapasiteettiani niin hyvin hyödyksi, Tähti sanoi.

Myös 400 metriltä Tähti lähti hakemaan kovaa aikaa, selkeästi kovempaa kuin Turussa, mutta kelauskehän rikkoontuminen alkuverryttelyssä jätti startin väliin.

Manni: Nelonen on aika varmaa suorittamista

T34-luokassa kelaava Henry Manni sairasteli hieman Sveitsin-kiertueen jälkeen, mikä vaikutti hieman vielä Turussa menossa. Jyväskylässä hän kelasi 16,29.

– Pari löin ohi alussa, siinä meni vähän aikaa. Tuntui, että treeneissä on ollut parempia startteja kuin Sveitsissä ja nyt. Huippunopeus oli kuitenkin 31,1, joka on kuitenkin kohtalaisen hyvä. Aika olisi voinut olla parempikin, Manni sanoi.

Manni on päässyt hyvään vauhtiin pidemmillä matkoilla.

– Satasella on kumminkin ollut hyviä nopeuksia ja treeneissä ollut hyviä starttejakin. Ne pitäisi nyt vaan yhdistää kisoissa. Muutimme jonkun verran lähtötekniikkaani, joka on vielä vähän epävarmaa, eikä onnistu jokaiseen lähtöön, Manni naurahti ja luotti asian korjaantuvan kauden mittaan.

Nelosella Manni kelasi 53,39.

– Nelonen on aika varmaa suorittamista, lohjalainen tuumi tyytyväisenä.