Tähti kelasi ylimatkalla viidenneksi EM-kilpailuissa

Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti kokeili vauhtikestävyyttään ja taktista kypsyyttään hänelle hieman liian pitkällä 800 metrin matkalla paraurheilijoiden EM-kilpailuiden neljäntenä kilpailupäivänä Bydgoszczissa, Puolassa. Tähden sijoitus oli taktiikkakilpailun viides alle sekunnin päässä voittajasta.

– 600 metriin asti tuli helposti, loppusuoran alussakin olin vielä pronssikamppailussa. Mutta tämä oli kova finaali ja 800 metrin spesialistit tuli vaan ohi, Tähti kertoi.

– Ekan satasen tulin tosi lujaa (väliaika 14,83) ja sen jälkeen pääsin säätelemään vauhtia, niin kuin olin suunnitellut. Olen tyytyväinen taktiikan onnistumiseen, mutta se ei vaan riittänyt. En ole tarpeeksi pitkille matkoille harjoitellut.

Tähti johti kilpailua maltillista vauhtia 500 metriin saakka, kunnes Sveitsin Marcel Hug irtosi pitkään 300 metrin kiriin. Puolenmatkan väliaika oli 51,24, mutta toisen puolikkaan Hug kelasi alle 46 sekunnin.

Rauhallisen alkuvauhdin vuoksi voittoajaksi jäi 1.37,20, mikä on lähes kolme sekuntia Tähden Suomen ennätystä hitaammin.

Tiukassa loppukirikamppailussa seitsemän miestä ehti maaliin runsaan sekunnin sisään. Marcel Hug löi toiseksi sijoittuneen Ranskan Julien Casolin vain 0,07 sekunnin erolla. Tähti hävisi Hugille 0,97 sekuntia.

Arvokilpailuiden ensikertalainen Eetu Kuisma Turunseudun Kenttäurheilijoista juoksi 200 metrillä seitsemänneksi luokassa 37 ajalla 26,49. Hänen viimevuotinen Suomen ennätyksensä on 26,27.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

Bydgoszcz, Puola 4.6.2021 Paraurheilijoiden EM-kilpailut, 4. päivän iltakilpailut

Miehet,

200 m, luokka 37 (1,0 m/s): 1) Andrei Vdovin Venäjä 23,14, 2) Michał Kotkowski Puola 23,31, 3) Tshermen Kobesov Venäjä 23,65 … 7) Eetu Kuisma Suomi 26,49.

800 m, luokka 54: 1) Marcel Hug Sveitsi 1.37,20, 2) Julien Casoli Ranska 1.37,27, 3) Nathan Maguire Britannia 1.37,60, 4) Aleksei Bytshenok Venäjä 1.37,91, 5) Leo-Pekka Tähti Suomi 1.38,17 (kkk), 6) Daniel Sidbury Britannia 1.38,48, 7) Kenny van Weeghel Hollanti 1.38,63.