Tähti kelasi kärkiajan, Oja ponnisti yhdeksänneksi

Tähti kelasi kärkiajan

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti teki alkuerien nopeimman ajan T54-luokan 100 metrillä Rion paralympialaisissa.

– Ihan hyvä veto, rento ja lopussa oli varaa passailla. Starttia pitää vielä finaaliin parantaa, Tähti hehkutti Ylelle.

Neljättä perättäistä paralympiakultaa tavoitteleva Tähti oli erässään oma luokkaansa ja hölläsi vauhtia viimeiselle 20 metrille.

Esa-Pekka Mattila kelasi ennakkoon kovimmassa alkuerässä viidenneksi ja karsiutui 11:ksi parhaalla ajalla 15,07 finaalista. Mattila on pitkään tavoitellut arvokisojen finaalipaikkaa ja se jäi tälläkin kertaa haaveeksi.

– Olen ihan tyytyväinen kelaukseen. Se on kauden paras aika sallituissa olosuhteissa. Lähtö jäi harmittamaan, olisin ollut tyytyväinen 14,7 tai 14,8. aikaan, mutta sekään ei olisi tänään riittänyt finaaliin. Ei siis tälläkään kertaa finaalipaikkaa, Mattila hymähtää.

Oja yhdeksäs

Näkövammaisten T11-luokassa kilpaileva Ronja Oja hyppäsi Riossa yhdeksänneksi tuloksella 430. Hän karsiutui siten ensimmäisenä hyppääjänä kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Kesällä hyppäämästään ennätyksestä Oja jäi 21 senttiä.

– Heikosti meni. Vikoissa treeneissäkin meni pidemmälle. Yleisö piti kyllä aika kovaa meteliä kisan aikana, mutta ei se minun suoritusta häirinnyt. En pysty löytämään mitään syytä, miksi tänään en päässyt ennätyslukemiin, kertoi pettynyt Oja.

Oja hyppäsi heinäkuun lopulla uudet SE-lukemat 451. Riossa tehty tulos 430 on sama jolla Oja sijoittui vielä viime vuoden MM-kilpailuissa viidenneksi. Riossa voiton vei Brasilian Costa de Oliveira hypäten viimeisellään 498. Hän pitää hallussaan myös luokan ME-tulosta, joka on huimat 546.